Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mescid-i Aksa’ya yine giriş yasağı: Filistinliler İsrail polisine direniyor

İsrai’in Gazze’ye yönelik saldırıları her güeçn gün artarak devam ediyor. Doğu Kudüs’te 11 haftadır cuma namazı kılamayan Filistinliler, Mescid-i Aksa’nın çevresinde toplanarak namaz kılmak istedi. Ancak İsrail polisi, Filistinlilere gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Filistinliler ise ateş yakarak ve taş atarak polise karşılık verdi.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 13:13
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 13:13

Mescid-i Aksa’ya yine giriş yasağı: Filistinliler İsrail polisine direniyor

Doğu Kudüs’te bulunan ve Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa, İsrail polisinin baskısı altında. İsrail polisi, 11 haftadır cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermiyor. Filistinliler ise Mescid-i Aksa’nın çevresindeki mahallelerde namaz kılmak için direniyor.

İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERE ACIMASIZCA SALDIRIYOR

İsrail polisi, cuma namazı için Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi’nde toplanan yüzlerce Filistinliye müdahale ediyor.

İsrail polisi, Filistinlilere yoğun gaz bombası ile saldırırken, Filistinli gençler ise çevrede ateş yakarak polise karşı koyuyor.

Atılan gaz bombalarından biri, bir Filistinlinin aracının camına isabet ederek araçta hasar oluşturdu.

Ayrıca İsrail polisi, Filistinli kalabalığa TOMA’dan tazyikli pis su sıkıyor. Filistinliler ise polise taş atarak ve slogan atarak tepki gösteriyor.

gazze

MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞ YASAĞI 11 HAFTADIR DEVAM EDİYOR

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki sokakları demir bariyerlerle kapattı.

Sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermedi.

Mescid-i Aksa’ya alınmayan Filistinliler, cuma namazını Aksa’nın çevresindeki mahallelerde kılmak için toplandı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınmasını 11 haftadır kısıtlıyor. Bu durum, Filistinlilerin öfkesini artırıyor.

Mescid-i Aksa, İslam’ın ilk kıblesi ve üçüncü kutsal mekanı olarak kabul ediliyor. İsrail, 1967’den beri Doğu Kudüs’ü işgal altında tutuyor. Filistinliler ise Doğu Kudüs’ü başkent olarak görmek istiyor.

gazze