DOLAR
34 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.820,22 0%
BITCOIN
1.965.952,73 0%

Mersinde DEAŞ operasyonu! Örgüte fon sağlayan 7 şüpheli tutuklandı

Mersin ve Gaziantep’te düzenlenen operasyonda 9 şüpheliden 7’si terör örgütü DEAŞ’a fon sağladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Tutuklananlar arasında iki şirketin sahibi de bulunuyor.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 11:10
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 11:10

 Mersinde DEAŞ operasyonu! Örgüte fon sağlayan 7 şüpheli tutuklandı

Emniyet güçleri terör örgütlerine göz açtırmıyor. Emniyet güçleri terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarda yeni bir başarıya imza attı. Terör örgütü DEAŞ’ın finans kaynaklarını kurutmak için Mersin ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, DEAŞ’a fon toplama ve sağlama faaliyeti yürüttüğü iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEAŞ’A FON SAĞLAYAN ŞÜPHELİLERİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Operasyon kapsamında, DEAŞ’a fon sağladıkları iddiasıyla tutuklanan 5 şüphelinin ve iki şirketin mal varlıklarına el konuldu. El konulan mal varlıkları arasında, yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerinde “şüpheli para transferi” de bulunuyor.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Mersin İl Jandarma Komutanlığı, DEAŞ’a fon toplama ve sağlama faaliyeti yürüten 9 şüphelinin kimliğini ve iki şirketin bilgilerini belirledi. Şüpheliler ve şirketler hakkında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda operasyon başlatıldı.

15 Aralık’ta Mersin ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 604 bin 445 lira nakit para ve çok sayıda materyal ile doküman ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere jandarmaya götürüldü.

Tutuklanan şüphelilerin, DEAŞ ile bağlantılı oldukları ve terör örgütüne fon sağladıkları iddia ediliyor. Şüphelilerin, DEAŞ’ın Türkiye’deki hücre yapılanmasına dahil oldukları ve örgütün eylemlerine destek verdikleri öne sürülüyor. Tutuklananlar arasında, iki şirketin sahibi olan ve DEAŞ’a fon aktardığı belirlenen iki kişi de bulunuyor.

OPERASYONUN ÖNEMİ

Operasyonun, DEAŞ’ın finans kaynaklarını kurutmak ve terör örgütünün Türkiye’deki faaliyetlerini engellemek açısından önemli olduğu belirtiliyor. Operasyonun, DEAŞ’ın Türkiye’ye yönelik tehditlerini azaltacağı ve terör örgütüne karşı mücadeleyi güçlendireceği ifade ediliyor. Operasyonun, DEAŞ’ın Türkiye’deki hücre yapılanmasını da çökerteceği umuluyor.