Mersin tantunisi sırrı uzmanından alındı! Ne ayçiçek yağı ne zeytinyağı... Tantuni işte bununla kavruluyor

Ülkemizde Mersin ilimizin meşhur yemeği olan tantuninin püf noktası açıklandı. Sadece Mersin bölgesinde değil tüm Türkiye’de sevilerek tüketilen tantuninin lokum gibi yumuşak ve kavrulmuş olmasının asıl sebebi açığa çıktı. İşte Mersin tantunisinin yıllardır büyük kapıların arkasına saklanan sırrı...

Mersin’e gidildiği zaman muhakkak yenen tantuni yalnızca yöresine özel değil tüm Türkiye genelinde sıklıkla tüketilen yiyecekler arasında yerini alıyor. Özellikle sokak sokak bulabileceğiniz tantuniciler bu sırrı biliyor mu? Lokum gibi tazecik eti, biber ve domatesle buluşturan tantuni; her yiyeni kendine…
Sonraki Haber