DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

Mersin'de Doktor ve Hemşireyi Darbettiği İddia Edilen Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de hamile eşinin muayenesi sırasında sağlık çalışanlarına saldıran hasta yakını tutuklandı. Sağlık çalışanları olayı protesto etti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 14:37

Mersin'de Doktor ve Hemşireyi Darbettiği İddia Edilen Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de Sağlık Çalışanlarına Şiddet Olayı

Mersin'de, hamile eşinin muayenesi için gittiği Aile Sağlığı Merkezi'nde doktor ve hemşireyi darbettiği iddia edilen hasta yakını yakalandı.

Olayın Detayları

Olay, Mersin'in Toroslar ilçesindeki Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) 20 Eylül tarihinde meydana geldi. Süleyman K. isimli hasta yakını, sağlık personelinin uyarısına rağmen, eşinin muayene edildiği gebe izleme odasına girmeye çalıştı.

İddiaya göre, odadan çıkmayı reddeden zanlı, hemşire Ayşegül Yasemin Bayram ile tartışmaya başladı. Bu sırada hemşirenin boğazını sıkan Süleyman K, araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz'a da saldırdı.

Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve hasta yakını gözaltına alındı. Sağlık çalışanları, darp raporu alarak, Süleyman K'den şikayetçi oldu.

Yasal Süreç ve Protesto

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Olayı protesto etmek amacıyla Yalınayak ASM önünde toplanan sağlık çalışanları, olaya tepki gösterdi. Grupla bir araya gelen uzman doktor Çağlar Özen, "Güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz. Bu olay hepimiz için büyük bir üzüntü ve travma yarattı. Toplum sağlığı ve birbirimiz için dayanışmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.