DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.147.771,88 -1,63%

Merih Demiral'ın bozkurt işareti EURO 2024 sonrası Almanya'da tartışmalara yol açtı

EURO 2024 çeyrek finalinde golleri atan Merih Demiral'ın bozkurt işareti, Almanya'da tartışma yarattı. Aşırı sağcı siyasetçiler işaretin yasaklanmasını ve yapanların vatandaşlıktan çıkartılmasını talep ediyor. Detaylar haberimizde!

Yayın Tarihi: 08.07.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 08.07.2024 22:30

Merih Demiral'ın bozkurt işareti EURO 2024 sonrası Almanya'da tartışmalara yol açtı

MERIH DEMİRAL'IN BOZKURT İŞARETİ ALMANYA'DA TARTIŞMA YARATTI

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek finalde elenen A Milli Futbol Takımı, turnuvaya damga vurdu. Ancak Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki bozkurt işareti, Almanya'da büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

UEFA CEZASI TEPKİ TOPLADI

Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın, Avusturya maçında attığı gollerin ardından yaptığı bozkurt işareti, UEFA tarafından 2 maç cezası ile cezalandırıldı. Bu karar Türkiye'de büyük tepki toplarken, Almanya'da da yankı buldu.

Almanya'da aşırı sağcı siyasetçiler, bozkurt işaretinin yasaklanmasını ve işareti yapanların Alman vatandaşlığından çıkartılmasını istiyor. CDU siyasetçisi Alexander Throm, konuyla ilgili olarak acil önlemler alınması gerektiğini belirtti.

ALMANYA'DA YÜKSELEN TARTIŞMA

Almanya'da yayınlanan Welt gazetesinin haberine göre, Türkiye'nin çeyrek final maçında binlerce taraftarın gösterdiği bozkurt işaretine ilişkin tartışmalar giderek artıyor. Politikacılar, sembolün ve 'Bozkurtlar' örgütünün yasaklanması çağrısında bulunuyor.

Alexander Throm'un açıklamalarına göre, Almanya'da bozkurt işaretinin yaygınlaşması üzerine siyasi bir müdahalenin zaruri hale geldiği düşünülüyor. Tartışmalar, işaretin siyasi bağlamda kullanımıyla ilgili geniş bir kamuoyu gündemi oluşturuyor.

TÜRK TARAFTARLARIN TEPKİSİ

EURO 2024 boyunca Türk taraftarlar, Milli Takımımıza tribünlerde büyük destek verdi. Ancak UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği ceza, Türk taraftarlar arasında da büyük bir hayal kırıklığı yarattı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.