DOLAR
35,12 0,03%
EURO
36,64 -0,16%
ALTIN
2.973,14 -0,35%
BITCOIN
3.346.828,24 3,79%

Mercimek köftesinin böylesini yemediniz! Akşam çayına köfteniz hazır

Türk mutfağının vazgeçilmez özelliklerinden birisi olan mercimek köftesini daha önce böyle yemediniz. Bu tarifle köfteniz ne dağılacak ne de kuru kalacak! Akşam çayının yanında misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği mercimek köftesi tarifi ve detayları…

Yayın Tarihi: 11.11.2023 11:01
Güncelleme Tarihi: 11.11.2023 11:01

Mercimek köftesinin böylesini yemediniz! Akşam çayına köfteniz hazır

Çay saatlerinin vazgeçilmezi mercimek köftesini daha önce böyle yemediniz. Yapımı pratik kuru kalmayan ve dağılmayan bu mercimek köftesi tarifi ile misafirler her akşam size çaya gelmek gelmek isteyecek. Türk mutfağının vazgeçilmezi mercimek, bulgur ve baharatların harmanlanmasıyla sofraları şenlendiren bu köfteyi daha önce böyle yemediniz. İşte kuru kalmayan ve dağılmayan mercimek köftesi tarifi...

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ölçüsünde su 
  • 5 - 6 dal taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde ince bulgur 
  • Kimyon 
  • Tuz
  • Pul biber 
  • Karabiber
  • 1 tane limon suyu

mercimek köfte

Mercimek köftesi sosu için 

  • Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 1 su bardağı ölçüsünde su 

MERCİMEK KÖFTESİ YAPILIŞI

  1. Mercimeklerinizi uygun bir tencerenin içerisine alarak üzerine suyunuzu ekleyin. Ara ara karıştırarak mercimeklerinizi haşlayın. 
  2. Mercimekler suyunu tamamen çektiği zaman yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Yumuşadıysa ince bulgurlarınızı ekleyerek tencerenizin kapağını kapatın. 
  3. Mercimeklerinizi ve bulgurlarınızı eklediğiniz tencereyi ocaktan alarak bulguları şişmesi için 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. 
  4. Mercimekler dinlenirken köftenizin sosunu hazırlamak için bir tavanın içersine zeytinyağı ekleyin.
  5. Zeytinyağı kızardıktan sonra doğradığınız soğanlarınızı ekleyin. Kavurma işlemine başlayın. Soğanlarınızı kavrulduktan sonra domates, biber salçanızı ekleyin.
  6. Kavurma işlemimize devam edin.
  7. Son olarak suyunuzu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. 
  8. Dinlenmiş olan mercimek karışmanızı uygun bir karıştırma kabini içerisine alarak hazırlamış olduğunuz sosunuzu ekleyin. Kimyon, tuz, karabiber, limon suyu, pul biberinizi de ilave ederek tüm malzemelerinizi yedirerek karıştırın. 
  9. Doğramış olduğunuz taze soğanlarınızı ve maydonozunuzu ekleyerek karıştırın.
  10. Hazırlamış olduğunuz parçalarlarınıza şekil vererek, marul ile süsleyerek servis yapın. Herkese afiyet olsun...