DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.247.490,81 -0,23%

Memur ve emekliyi sevindirecek 17 Temmuz müjdesi sabah geldi! Enflasyon yemezse bayram gelecek

zun zamandır büyük bir merakla beklenen bir konu haline gelen Temmuz zamları konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Açıklanan enflasyon ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24.73 oranında zam yapılacağı kesinleşirken, taban zam üzerine refah payının eklenip eklenmeyeceği sorusunun yanıtı merakla bekleniyor.

Yayın Tarihi: 04.07.2024 14:26
Güncelleme Tarihi: 04.07.2024 14:26

Memur ve emekliyi sevindirecek 17 Temmuz müjdesi sabah geldi! Enflasyon yemezse bayram gelecek

Memur ve emekliyi sevindirecek gelişmeler geçtiğimiz gün TÜİK verilerinin açıklanması ile ortaya çıktı. Temmuz ayı maaşlarını zamlı alacak olan memur ve emeklinin maaşları da netleşmeye başladı. Uzun zamandır büyük bir merakla beklenen bir konu haline gelen Temmuz zamları konusunda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Açıklanan enflasyon ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24.73 oranında zam yapılacağı kesinleşirken, taban zam üzerine refah payının eklenip eklenmeyeceği sorusunun yanıtı merakla bekleniyor. Memur ve memur emeklileri ne ise Ocak Haziran dönemi için enflasyonun yüzde 15'i üstüne kalan farka ek yüzde 10 TİS zammı eklenecek. 

MAAŞA EK ZAMLAR DA AÇIKLANDI

Emeklinin hak sahibi olduğu maaşa ek olarak ek ödemelerde de gelişmeler yaşanacağı biliniyor. Zam olmasa bile maaş aralığı değişen emekli kesime promosyon ödemesi fazla alma hakkı doğacak. Öte yandan Ağustos ayının başında emekli promosyonlarında zam olma ihtimali üzerinde duruluyor. En düşük 4C'li maaşı 14.741 TL olarak ödenirken, yeni zam oranı ile birlikte yeni maaşlar 17.588 TL'ye yükselecek. 2000 senesi öncesi emeklilik hakkı olan SSK'lının maaşı 11 bin liradan 14.178 TL'ye yükseldi. Hükümet tarafından 4C'li, ve SSK Bağ-Kur maaşlarının eşitlenmesi olasılığı konuşulurken, diğer taraftandan yüzde 24.73 zamma ek olarak refah payı eklenecek. 

TL

TÜİK açıklaması akabinde yapılan düzenleme ile birlikte ek ödemeler konusunda da gelişmeler yaşanacağı ön görülüyor. Yeni düzenleme ile birlikte promosyonlarda da artışların yalanacağı ön görülüyor. Öte yandan Temmuz maaş zammında emeklinin kök aylığına ger ay maaşlarının yüzde 4'ü oranında olan hesaplamada yeni naaşa göre şekillenecek. 

tll

EMEKLİ MAAŞ ARALIKLARI DEĞİŞTİ

Emekliye yapılan Yüzde 24.73 zam oranı sadece taban zam olarak hesaplanmış bulunuyor. Emeklinin maaşındaki artışın sadece bir kısmını oluşturan bu gelişmeler ek olarak refah payına ek olarak bu durum pek çok emeklinin banka promosyonunu da yükseltecek. Bilindiği üzere 4 maaş dilimine göre promosyonlar değişkenlij gösteriyor. Bu ödemeler,  '10 bin liranın altı', '10 bin-14 bin 999 lira arası', '15 bin-19 bin 999 lira arası' ve '20 bin lira ve üzeri' şeklinde sağlanıyor. 

EMEKLİ PROMOSYONLARI ARTACAK MI?

Temmuz ayında maaşların artması ile birikte emekli promosyon kampanyalarında da bankalar arası rekabetin hızlanması bekleniyor. Bu kapsamda kampanyalar ile birlikte emekliye 20.000 TL ve üzeri promosyon ödemesi verilebileceği de ön görüler arasında yer alıyor.