Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 -0,3%
EURO
35,11 -0,02%
ALTIN
2.432,74 -0,22%

Memur-Sen Başkanı memura tekrar grev hakkı talep etti!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memurlara grev hakkının ve dayanışma aidatının verilmesini talep etti! Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yalçın, 4688 sayılı Kanun’u hatırlatarak günümüz şartlarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 17:59
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 17:59

Memur-Sen Başkanı memura tekrar grev hakkı talep etti!

Yeni bir paylaşım yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nda grev hakkı ve dayanışma aidatının dahil edilmesini talep etti. Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, kanunun 23 yıldır uygulandığını hatırlattı ve günün şartlarına uyum sağlamak için değişiklik gerektiğini vurguladı.

"Sendikal mücadelemiz, örgütlü bilincimiz ve sendikal birikimimizle ortaya koyduğumuz araştırmalar ve raporlar, 4688 sayılı Kanun'un günün şartlarına, uluslararası sözleşmelere ve kamu görevlilerinin ihtiyaçlarına cevap verme noktasında yetersiz kaldığını göstermektedir."

Uluslararası normlar ışığında rapor hazırlandı! 

Yalçın, Memur-Sen'in uluslararası normlar ve ülke örnekleri doğrultusunda 10 başlıkta kapsamlı bir araştırma yaparak "Uluslararası Normlar Işığında Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Toplu Sözleşme Düzeni" adlı rapor setinin hazırladığını hatırlattı. Söz konusu raporun, sendikal hakların genişletilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Yalçın, sendika kavramının temel dayanağı olan grev hakkının tanınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sendikal mücadelenin ve kazanımların korunması için dayanışma aidatının getirilmesi gerektiğini ifade etti. Sendika üyesi olamayacakların kapsamının daraltılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, emeğin hakkının korunmasının önemine dikkat çekti.

Toplu sözleşme görüşmelerinin kapsamı genişletilmeli! 

Toplu sözleşme görüşmelerinin çalışma şartları, özlük hakları ve istihdam politikalarını kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini belirten Yalçın, toplu sözleşmenin makul ve adil bir zaman diliminde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Karar alma süreçlerinin ve kazanım üretme gayretlerinin görülmesinin önemine işaret etti.

Yalçın, masada tarafların adil temsil edilmesinin önemine vurgu yaparak, uzlaşmazlık yollarına ilişkin süre, katılımcı sayısı, karar mekanizması ve üye dağılımının adil olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti tarafından imzalanan hükümleri uygulamayan üçüncü taraflar hakkında düzenleme yapılması önerisinde bulundu.