DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.148.471,26 0,4%

Meme Kanseri Erken Teşhisi İçin Farkındalık Yaratılıyor

Türk Kanser Derneği, meme kanserinde erken teşhisin önemini vurguladı ve tarama hizmetlerini herkese ulaştırma hedefinde.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 15:02
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 15:02

Meme Kanseri Erken Teşhisi İçin Farkındalık Yaratılıyor

Türk Kanser Derneği'nden Önemli Uyarı

Burak Duruman, Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, meme kanserinde erken teşhisin hayati önemine dikkat çekerek, "Meme kanseri artık tedavi edilebilir bir hastalık haline geldi. Ancak erken teşhis ile bu mümkün oluyor," dedi.

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı

Her yıl Ekim ayının Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak kabul edildiğini hatırlatan Duruman, kadınların tarama hizmetlerine yönlendirilmesi konusunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Erken Teşhis İçin Tarama Servisleri

Duruman, "Tarama servislerimizi herkesin ayağına kadar getiriyoruz. Hangi ilde olursanız olun, en yakın sağlık kurumunda taramanızı yaptırabilirsiniz," şeklinde konuştu. Her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını belirtirken, bu hastalığın erken teşhis ile tamamen tedavi edilebileceğini ekledi.

Mucizevi Konaklama ve Yaşam Merkezi

Duruman, Anadolu'dan gelen ve büyükşehirlere tedavi için sevk edilmesi gereken hastalar için hazırladıkları Mucizevi Konaklama ve Yaşam Merkezi’nin, imkanları kısıtlı olan kanser hastalarına konaklama sağladığını ifade etti.

Katılımcılar Arasında Ünlü İsimler

Basın toplantısında ayrıca Medikal Onkolog Prof. Dr. Ümmügül Üyetürk, Genel Cerrah Op. Dr. Murat Can Mollaoğlu, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Esat Namal ve şarkıcı Betül Demir gibi davetliler de yer aldı.