DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.246.008,65 -0,16%

Meksika'da Yargı Reformu Protestosu: Senato'ya Giriş

Meksika'da yargı reformunu protesto eden göstericiler, Senato binasına zorla girdi, güvenlik güçlerini aştı.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 10:21
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 10:21

Meksika'da Yargı Reformu Protestosu: Senato'ya Giriş

Meksika'da Yargı Reformuna Tepkiler Sürüyor

Meksika, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador tarafından önerilen yargı reformuna karşı artan tepkilere tanıklık ediyor. Yüzlerce protestocu, reformla ilgili yapılan bir görüşme sırasında Senato binasına girmeyi başardı.

Protestocular Senato'ya Girdi

Protestocular, Meksika bayrakları ve "yargı reformuna hayır" yazılı pankartlarla donanmış bir şekilde Senato binasına girmek için güvenlik güçlerini aştı. Toplantı salonuna sloganlar atarak giren göstericiler, senatörlere reformun kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Hakimlerden Süresiz Grev

Meksikalı hakimler, 22 Ağustos itibarıyla bu reform önerisine karşı süresiz grev başlatmıştı. Bu nedenle, ülke genelindeki mahkemeler "acil" davalar dışında bulunmamak üzere askıya alındı. Hakimlerin grevinin, reform iptal edilene kadar devam edeceği bildirildi.

Yargı Reformunun İçeriği

Devlet Başkanı Obrador'un önerdiği yargı reformu; hakimlerin halk oylaması ile seçilmesini ve adayların Kongre ve yargı tarafından belirlenmesini öngörüyor. Ancak, birçok analist ve uluslararası gözlemci, bu düzenlemenin mahkemeleri az tecrübeli ve siyasi önyargılı yargıçlarla doldurmasından endişe ediyor.