DOLAR
34,14 -0,05%
EURO
37,93 0,13%
ALTIN
2.886,81 -0,11%
BITCOIN
2.142.338,37 1,01%

Meclis’ten ulaşıma zam imzası! Vatandaşı evine tıkacak zam açıklandı

Akaryakıt fiyatlarının dolar kuru, brent petrol ve küresel olaylardan etkilenmesi ile birlikte artış dalgası devam ededursun, ulaşım konusunda da zorluklar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 08.06.2024 08:54
Güncelleme Tarihi: 08.06.2024 08:54

Meclis’ten ulaşıma zam imzası! Vatandaşı evine tıkacak zam açıklandı

Enflasyonda dalgalı seyir devam ederken, bu durumdan en çok etkilenenin vatandaş olduğu bilinirken, sektör olarak ise akaryakıt fiyat artışlarından mütevellit ulaşım sektöründe Tsunami dalgası yaratmışa benziyor. Akaryakıt fiyatlarının dolar kuru, brent petrol ve küresel olaylardan etkilenmesi ile birlikte artış dalgası devam ededursun, ulaşım konusunda da zorluklar devam ediyor. Özellikle de bu durum toplu taşıma araçlarına da zamlı tarife olarak yansıyor. Ocak ayından sonra arka arkaya zam açıklamaları devam ediyor. Özellikle de belediye geneli toplu ulaşım araçları zammı duyuruluyor.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklama kapsamında Edirne'de yaşanan toplu ulaşım zammının ardından, Kütahya ve Düzce'de de vatandaşları yeni fiyatlar bekliyor.

tll

KÜTAHYA BELEDİYESİ TOPLU ULAŞIM ZAMMI

Seçimler akabinde 3. ay toplantısının düzenlendiği Kütahya Belediye meclisinde belediyeye ait sorunlar görüşüldü, Bu sorunlar arasında akaryakıt fiyatlarının vurduğu sektör olan ulaşım konusu da değinildi. Maliyetlerin güncel fiyatlar ile karşılanamadığı açıklaması yapılması akabinde mecliste toplu taşıma zammı kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda Tam binişlere 2 TL ve öğrenci biletlerine de 1 TL zam yapıldı. Üniversite öğrencileri için ise tarife 15 TL olarak şekillendi.

DÜZCE BELEDİYESİ ZAMMI

Düzce Belediyesi’nde de zam rüzgarı devam ediyor. Belediye meclisinde görüşülen 13 maddeden biri de yolcu taşıma ücretleri olarak şekillendi. Yapılan zam kapsamında tam yolcu ücreti 24 TL, indirimli yolcu ücreti 15 TL’ye çıktı. Tam kart satış fiyatının 100 TL olduğu ve öğrenci kartlarının da 80 TL’ye satılacağı belirtildi.

İlk Edirne’de başlayan zam furyasının Kütahya ve Düzce de devam ettiği bilinirken, özellikle de Temmuz ayı itibari ile ülke genelinde toplu zamların yapılması bekleniyor.