DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.144.475,59 -0,11%

Meclis'ten karar çıktı! Su faturalarına Temmuz'da yüzde 446 zam

Su faturalarını büyük oranda zam kararına meclis tarafından onay verildi. Zam oranı yüzde 446 olarak açıklandı

Yayın Tarihi: 20.07.2024 14:03
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 14:03

Meclis'ten karar çıktı! Su faturalarına Temmuz'da yüzde 446 zam

Son dönemlerde artan yaşam maliyetleri ve temel ihtiyaç maddelerine gelen zamlar, vatandaşların cebini zorlamaya devam ederken, ekonomi gündeminden de düşmek bilmiyor. Temmuz ayında elektrik ve doğalgaz tariflerine gelen zam akabinde su faturalarını adeta hortlatacak yeni tarife güncellemesi açıklandı. Antalya'nın su fiyatlarında son dakika artış kararı açıklandı. Su faturalarını büyük oranda zam kararına meclis tarafından onay verildi. Antalya'nın su fiyatlarında meydana gelen büyük artış, şehirdeki haneleri ve esnafları derinden etkileyeceğe benzerken toplam zam oranının yüzde 446'ya ulaştığı açıklandı. 

zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayı meclis toplantısında hayata geçirilen bir kararla suyun birim fiyatını yaklaşık 10 liraya yükseltti. Zam öncesinde 1.83 lira olarak işlem görmekteydi. Bu kapsamda yapıaln zammın yüzde 446 olduğu belirlendi. Bu büyük artışla birlikte vatandaşlar ciddi bir mali yükle karşı karşıya kalacağa benziyor. Hizmette aksaklık yaşanmaması ve maliyet fiyatlarının karşılanması adına alınan karar ASAT Genel Kurulu toplantısında onaylandı. 

SU FATURALARINA BÜYÜK ZAM

Bir süredir yüksek enflasyon etkisini zamlar olarak göstermeye devam ediyor. Belediye yetkilileri, zam kararının gerekçesi olarak artan enerji maliyetleri ve enflasyonu gösterirken, artan faturalar ve yükselen maliyet, ceplerden kat be kat ödeme çıkarttıracağa benziyor.

Yapılan zamlardan en çok etkilenecek olan kesim dar gelirli vatandaş olacağı tahmin edilirken, özellikle de bu kesimin vatandaşların aylık su faturalarını önemli ölçüde artıracak ve bütçelerini zorlayacağa benziyor.