DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.896,42 -0,4%

Meclis’te kalem kırıldı! Su faturaları yüzde 30 artacak

Ay ay fatura takibi yapan vatandaş, zam gelip gelmediğini de yakından takip ediyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 12:53
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 12:53

Meclis’te kalem kırıldı! Su faturaları yüzde 30 artacak

Artan enflasyon sayesinde faturalar da cep yakmaya devam ediyor. Özellikle de kış mevsimine girmemize sayılı günler kala, doğalgaz ve elektrik faturaları konusunda vatandaş tasarruf yöntemlerini tercih edeceğe benzerken, su faturaları da geçtiğimiz aylarda yapılan artış akabinde zorlayabiliyor. Ay ay fatura takibi yapan vatandaş, zam gelip gelmediğini de yakından takip ediyor. Belediye meclisleri tarafından zaman zaman zam kararları alınırken, son zam kararı veren belediye Edirne Belediyesi olarak kayıtlara geçmiş bulunuyor.  

Edirne'de yaşayan vatandaşlar için üzücü haber geçtiğimiz gün geldi. Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısında alınan karar doğrultusunda, su fiyatlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığı belirtildi. Alınan bu karar zaten zor günler geçiren vatandaşın cebini daha da zorlayacağa benziyor. Toplantıda, 13 gündem maddesi ve 9 gündem dışı madde olmak üzere toplam 22 konunun görüşüldüğü ifade edilirken, Özellikle su fiyatlarına yapılan yüzde 30'luk zam önerisi meclis üyeleri arasında tartışmaya mahal verdi.  

Meclis’te kalem kırıldı! Su faturaları yüzde 30 artacak

SU FİYATLARINA NEDEN ZAM YAPILIYOR 

Belediye Meclisi, su fiyatlarına yönelik yapılan yüzde 30'luk artış teklifini oy çokluğuyla kabul ederken, yapılan açıklama kapsamında zammın gerekçesi de belirtildi. Belediye Başkanı Akın, su kaynaklarının giderek azaldığını belirterek,   tasarruf yapılması amacıyla su fiyatına zam yapıldığını ifade etti. Açıklama yapan Yavuz, bu zammın hem çevre hem de ekonomi için faydalı olacağını belirtti.  

EDİRNE’DE ARAZİ SATIŞLARI ONAYLANDI 

Edirne meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Karaağaç ve Yeniimaret mahallelerindeki iki arsa ile 100. Yıl Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis alanı arazisinin satışına onay verildi. Bu arazilerin satışı ile elde edilecek gelirin, şehrin altyapı projelerine harcanacağı ifade edildi.