DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.530,11 -0,04%

MasterChef'ler bile yapamadı! Krem karameli tutturmanın yöntemi meğer buymuş!

Eğer tam ölçülü krem karamel yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 00:32
Güncelleme Tarihi: 18.10.2023 00:32

MasterChef'ler bile yapamadı! Krem karameli tutturmanın yöntemi meğer buymuş!

Fransız usulü krem karamel yapmanın püf noktaları belli oldu! İhtiyacınız olan malzemeler tek tek açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAM ÖLÇÜLÜ KREM KARAMEL TARİFİ

Evinizde krem karamel yapmak için tam ölçülü tarif arıyorsanız bu tarifi deneyin! İhtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 6 yumurta, 1 litre süt, 1 su bardağından bir parmak eksik şeker, 1 paket vanilya. Karameli için 1 su bardağı toz şeker, 6-7 yemek kaşığı su. İlk olarak bir tavanın içine toz şeker ve su eklenir ve kahverengi renk alana kadar karıştırılır. Fırın tepsisine krem karamel kapları koyulur ve tepsinin içi kapların yarısına kadar ılık suyla doldurulur. Kapların içine kavrulan şekerlerden bir çorba kaşığı eklenir. Harcı hazırlamak için süt ısıtılır. 

tam ölçülü krem karamel tarifi

Başka bir kapta yumurtaların üstüne toz şeker ve vanilya eklenir. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra ısıtılan süt eklenir. Bu karışım da krem karamel kaplarına doldurulur ve fırın 160 derecede ısıtılır. Daha sonra tepsi önceden ısıtılan fırının içine yerleştirilir ve üstü kızarana kadar pişirilir. Kaplar soğuması için dolaba koyulur ve iyice soğutulur. Karameli yaparken şekerin yanmaması ve rengin çok koyu olmaması önemlidir. Karamel hızlı şekilde pişebileceği için acı bir tat oluşabilir. Tatlının harcı yapılırken yumurta karışımının iyice köpüklenmesi gerekir. Köpüklerin gitmesi için süzgeçten geçirilebilir. Krem karamel kapların içine dökülen karamelin soğumadan yayılması gerekir. Soğudukça katılaşabilir ve dökmek zorlaşabilir. Krem karamelin kaptan tam çıkabilmesi için en az 12 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Servis öncesinde bıçakla kenarlarını ayırıp ters çevirerek tabağa alabilirsiniz.