MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde tüm yarışmacılar Anadolu mutfağı lezzetlerini bir araya getirmeye çalıştı. Geceye damgasını vuran lezzet ise Kars böreği oldu. Kıvamı ve lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan MasterChef Kars böreğinin büyük sırrı ortaya çıktı. İşte üç büyük şefin sakladığı MasterChef Kars böreği tarifi...
MASTERCHEF KARS BÖREĞI TARİFİ MALZEMELERİ
- 150 gr tereyağı
- 250 gr un
- 1/2 süt
- 250 gr gravyer peyniri
- 5 adet yumurta ve bir tutam tuz
MASTERCHEF KARS BÖREĞİ TARİFİ YAPILIŞI
- 250 gram ölçüsünde un bir kabının içersine konulur. 5 adet yumurta kırılarak yumurta teli yardımı ile iyice karıştırılır.
- Daha sonra 1/2 litre süt ve 75 gr tereyağı ve tuz ilave edilir. Tekrardan karıştırılır.
- Kalan tereyağı ise bir kabın içerisinde eritilir. Fırça yardımıyla tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafif kızarmaya başlayınca bulamaçtan 1/2 kepçe dökülür.
- Ateşte yalnız alt kısmı kızardıktan sonra 250 gr rendelenmiş gravyer peyniri bir miktar sütle yumuşatılıp maydonoz eklenir.
- Pişen hamurların yarısının kızarmış yerlerine sürülür. Diğer hamurların ise kızaran baş yönleri peynirin üzerine kapatılır. Sıcakken servis etmeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun...