DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.508,24 0,94%

Marmaris-Fethiye arasında deniz seferleri başladı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris ile Fethiye arasında yer alan deniz otobüsü seferlerini başlattı!

Yayın Tarihi: 02.07.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 02.07.2024 15:08

Marmaris-Fethiye arasında deniz seferleri başladı!

Marmaris Yat Limanı’nda düzenlenen yeni bir törenle ilk deniz otobüsü seferleri başladı. Fethiye’ye uğurlanan deniz otobüsüne yönelik Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Aras, denizci bir milletin çocukları olduğu için denizden kopamayacaklarını ve çağlar boyunca da nesillerin yüzünün denize dönük olduğunu aktardı. 

Deniz kültürünün Marmaris bölgesinde çok önemli olduğunu kaydeden Aras balıkçılıktan süngerciliğe, deniz ticaretine ve mavi yolculuk kültürüyle artık kıyı ilçeleri de bağladıklarını kaydetti. Muğla’da 1480 kilometrelik kıyıların kullanılması gerektiğini, kara trafiğinde ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Aras, denizleri devreye aldıklarını aktardı. Ayrıca yabancı turistlere de bu hizmetin sunulmasının zorunlu olduğunu vurguladı. 

Vatandaşlar ve turistlerin artık Fethiye ile Marmaris arasında kullanılan deniz otobüsü ile bu güzel kıyıları görme şansına sahip olacaklarını vurguladı. Marmaris Çamlı’dan Bodrum’a arabalı feribot seferi de planladıklarını kaydeden Aras, en kısa sürede bu planın da hayata geçirileceğini belirtti. 

Törenden sonra Başkan Aras ve ilçe belediye başkanları, ilk sefere katılarak Fethiye’ye doğru denize açıldı. 450 yolculuk kapasitesi bulunan deniz otobüsünün ise saatte 25 deniz mili süratla hareket ederek kara yoluna yeni bir alternatif olduğu vurgulandı.