DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.137.915,25 0,68%

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Açılış Töreni

Marmara Üniversitesi eğitim-öğretim binaları açılışında Rektör Kurt, projenin uluslararası bilim diplomasisine katkı sağlayacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 17:04
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 17:04

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Açılış Töreni

Marmara Üniversitesi Eğitim Binalarının Açılışı Gerçekleşti

Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi eğitim-öğretim binaları, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt'un katılımıyla açıldı. Prof. Dr. Kurt, külliyenin tamamlanmasıyla eğitim standartlarının ötesine geçerek sosyal ihtiyaçlar için tasarlanmış bir üniversite ortamı sunacağını belirtti.

Üç Aşamalı Proje ve Eğitim Vizyonu

Rektör Kurt, üniversitenin 2016'dan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleriyle başlanan projeyi, 2019'da temellerini attıkları 1. ve 2. etap binalarının açılışıyla sonuçlandırdıklarını kaydetti. Bu külliye, öğrenci, akademisyen ve idari kadroları ile toplamda 35 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapacak.

Geçmişten Günümüze Eğitimde Kalite

Marmara Üniversitesi'nin kökenleri Sultan İkinci Abdülhamid dönemine dayanmaktadır. Prof. Dr. Kurt, bu tarihi mirasın modern eğitim projeleriyle birleştiğini ifade ederek, üniversitenin uluslararası bilim diplomasisine de katkı sağlayacak birçok projeye imza atacağını vurguladı.

Geleceğe Yatırım

Kurt, "Eğitim için harcadığımız her bir kuruş, ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırımdır" diyerek, Külliye'nin Türkiye'nin eğitim alanındaki geleceğini şekillendirecek önemli bir proje olduğunu dile getirdi.

Engellilere Yönelik Proje

Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen engellilere yönelik diş hastanesi projesinin de detaylarını paylaşan Kurt, bu projelerin toplumsal faydayı gözeten önemli adımlar olduğunu söyledi.