Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Mark Zuckerberg sığırlarını alkol fıstıkla beslemeyi planladığını açıkladı!

Bir süredir sığır yetiştiriciliğiyle ilgilenen Mark Zuckerberg, sığırlarını alkol ve macadamia fıstığıyla beslemek istediğini paylaştı.

Yayın Tarihi: 19.02.2024 18:07
Güncelleme Tarihi: 19.02.2024 18:07

Mark Zuckerberg sığırlarını alkol fıstıkla beslemeyi planladığını açıkladı!

Mark Zuckerberg kısa süre önce hobileri arasına sığır yetiştiriciliğini de ekledi ve sığırları için şaşırtıcı bir yem seçimine güvendiğini belirtti. Meta CEO'su, geçen ay Instagram'da Hawaii'deki çiftliğinde wagyu ve angus inekleri yetiştirmeye başladığını ve onları bira ve çiftliğin de üreteceği macadamia fıstığı ile beslemeyi planladığını söyledi.

Diyet seçimini "Morning Brew Daily" podcast'inin bir bölümünde açıklayan Zuckerberg, çoğu ticari sığır işletmesinin ineklerini besledikleri şeylerin maliyetleri nedeniyle kısıtlandığını, ancak kendisinin böyle bir sorunu olmadığını söyledi.

mark zuckerberg

İNEKLERİNİN İŞTAHININ AÇILMASI İÇİN BU YÖNTEMİ DENEMEK İSTİYOR

Ünlü milyarder, "Bunu ticari olarak yapmaya çalışmıyorum. Ben sadece yapabileceğimiz en yüksek kalitede şeyi yaratmaya çalışıyorum. Bir insan olarak, sadece oturup çok fazla yediğiniz şeyin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Temelde bira ve fındık gibi. Fındık, süper yoğun. Bira iştah açar ve sanırım insanlar buna aşinadır. Yüksek kaliteli sığır eti üreten ineklere iştahlarını açmak için bira verilmesi yaygındır” diye konuştu.

Ayrıca Zuckerberg, ineklerini "en yoğun, en besleyici" yiyeceklerle beslemek istediğini, böylece hem kilo alabileceklerini hem de "en lezzetli inekler olabileceklerini" söyledi.

Geçen ay bir Instagram paylaşımında ineklerinin her birinin yılda 5 bin-10 bin pound yiyecek tükettiğini ve kızlarının macadamia ağaçlarının dikilmesine yardımcı olduğunu paylaştı.

Zuck'ın Hawaii'deki çiftliği için planladığı tek şeyin sığırlar olmadığı biliniyor. Aralık ayında, 5 bin metrekarelik bir yeraltı sığınağı, bir kaçış kapağı ve en az 30 yatak odası ve 30 banyosu olan 100 milyon dolarlık bir yerleşke inşa ettiğini ortaya çıktı.