DOLAR
34,08 -0,05%
EURO
38,06 0,12%
ALTIN
2.886,13 -0,41%
BITCOIN
2.182.589,32 -1,39%

Mahmud Abbas, Suudi Arabistan Ziyaretini Yarıda Keserek Ramallah'a Dönüyor

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları nedeniyle Suudi Arabistan ziyaretini yarıda kesiyor.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 15:03

Mahmud Abbas, Suudi Arabistan Ziyaretini Yarıda Keserek Ramallah'a Dönüyor

Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'daki Ziyaretini Kısaltıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria'ya düzenlenen "geniş çaplı" saldırılar sonrasında Suudi Arabistan ziyareti sırasında önemli bir karar aldı. Abbas, 3 Ekim Salı günü Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret kapsamında, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Saldırılar Nedeniyle Acil Dönüş

Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından aktarılan bilgilere göre, Abbas, 6 Ekim sabahında yaşanan saldırılar ve Filistin halkının maruz kaldığı şiddet nedeniyle acil olarak Ramallah'a dönmeye karar verdi.

Saldırılarda Can Kaybı ve Yaralılar Var

Batı Şeria'da düzenlenen saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Özellikle Cenin ve Tulkerim kentlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı saldırılar büyük bir endişe yaratırken, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı başta olmak üzere çeşitli beldelere baskınlar düzenlendi.

Bu gelişmeler, Filistin-İsrail arasındaki gerginliğin tırmandığı bir dönemde yaşanmakta ve uluslararası toplumun dikkatini çekmektedir.