DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Mahlebin en yakıştığı ürünü deneyen bayıldı! Bu tarifin lezzeti ortalığı karıştırıyor

Kurabiyelere farklı bir tat veren mahlep, bu sefer de poğaça tarifi ile bize her deneyinin lezzetinden bayıldığı bu harika tarifi sunuyor. Evinizde söylediğimiz malzemelerle mahlepli poğaça yapmanız mümkün. 5 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada ise pişecek lezzetli mi lezzetli mahlepli poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 18.12.2023 10:00
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 10:00

Mahlebin en yakıştığı ürünü deneyen bayıldı! Bu tarifin lezzeti ortalığı karıştırıyor

Mahlep özellikle kurabiyelere farklı bir lezzet katan, hatta lezzetini arttıran lezzetli bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Poğaçalarda da kullanılan mahlep, poğaça ve mahlep lezzetini birleşmesine ve daha lezzetli bir aparetif seçeneğinin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Üstelik evinizde mahlep ve ununuz varsa bu tarifi yalnızca 5 dakikada hazırlamanız mümkün. Farklı bir seçenek olacak kahvaltı sofralarınızı ya da öğleden sonra çay sofralarınızı renklendirecek mahlepli poğaça tarifini yalnızca 35 dakikada hazırlamanız mümkün. 8 - 10 kişilik bu tarif sayesinde parmaklarınızı yemeye hazır olun!

MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
  • 1 paket margarin 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde şeker
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde su
  • 1 paket maya
  • 2 tane yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde mahlep 
  • 5 - 6 su bardağı ölçüsünde un
  • Üzeri için; yumurta sarısı ve susam

MAHLEPLİ POĞAÇA

MAHLEPLİ POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI

  1. Derin bir kabın içersine süt, ılık su, şeker ve mayayı koyarak güzelce karıştırıyoruz.
  2. Üzerine zeytinyağı, margarin, 2 tane yumurta (1 tane yumurtanın sarısını dışarı ayıracak şekilde) ve mahlep ekliyoruz.
  3. Daha sonra malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz. 
  4. Üzerine aşamalı şekilde elenmiş unumuzu ve tuzu ekleyerek yoğurma işlemine devam ediyoruz.
  5. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, muhakkak unu kontrollü şekilde aktararak ele yapışmayacak hamur elde edileceği kadar un eklemesi yapmaktır. 
  6. Hamurumuzu yoğurdukktan sonra mayalanmaya bırakıyoruz. Mayısalanan hamurdan bezeler yaparak isterseniz sade isterseniz zeytinli isterseniz patates ya da peynirli yapabilirsiniz. İç harcına ne koyacağınızı belirlemek tamamen sizlerin damak zevkine bağlıdır. 
  7. Hazır olan hamurumuzdan parçalar kopartıp elimizi yardımıyla yuvarlıyoruz ve tepsilere diziyoruz.
  8. Daha sonra bir 20 dakika kadar tepside de mayalanması için bekliyoruz.
  9. Mayısası gelince üzerlerine yumurta sarısı sürerek, 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun....