DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,99 0,38%
ALTIN
2.881,15 -0,23%
BITCOIN
2.164.375,62 -0,36%

Macron: Yeni Bir Dünya Düzeni Gerekiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, uluslararası sistemi eleştirerek yeni bir düzen kurulması çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:50
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:50

Macron: Yeni Bir Dünya Düzeni Gerekiyor

Macron'dan Yeni Dünya Düzeni Çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mevcut dünya düzeninin "eksik ve adaletsiz" olduğunu ifade ederek, bu düzenin yerine yenisinin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Barış için Buluşma Toplantısı

Macron, Paris’te gerçekleştirilen Barış için Buluşma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası Fransa'nın Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. Aynı zamanda, yeni bir Avrupa örgütlenmesinin düşünülmesi gerektiğini savundu.

Uluslararası Sistemde Reform İhtiyacı

Macron, Avrupa'nın coğrafi yapısını dikkate alarak, Avrupa Birliği'nin (AB) ve NATO'nun mevcut durumunu irdeledi ve uluslararası sistemin yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Yüksek nüfuslu ülkelerin yeterince temsil edilmediğini belirten Macron, bu konuda uluslararası sistemin bir revizyona ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Adil Temsil Üzerine Vurgular

Macron, "Şu ya da bu ülkenin diğerlerini bloke edemeyeceği, ülkelerin layıkıyla temsil edildiği ve bunu Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ile Uluslararası Para Fonu gibi daha adil kurumlarla gerçekleştiren bir düzene" ihtiyaç olduğunu belirtti.