DOLAR
34,16 -0,06%
EURO
38,2 0,15%
ALTIN
2.934,9 -0,07%
BITCOIN
2.219.547,51 -0,38%

Macron ve Abbas'tan Gazze Üzerine Kritik Görüşme

Macron ve Abbas, Gazze'deki durumu görüşmek üzere bir araya geldi. Barış süreci için acil adımlar gerektiğini vurguladılar.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 00:04
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 00:04

Macron ve Abbas'tan Gazze Üzerine Kritik Görüşme

Fransa ve Filistin Liderleri Gazze İçin Bir Araya Geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'de gerçekleştirdikleri ikili görüşmede Gazze'nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria'daki güncel durumu masaya yatırdı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Toplandılar

Elysee Sarayı'ndan gelen bilgilere göre, iki lider, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çerçevesinde bir araya geldi. Macron, Gazze ve Batı Şeria'daki halk arasında meydana gelen kabul edilemez can kayıpları sebebiyle Abbas'a ve tüm Filistin halkına taziye dileklerini iletti.

Uluslararası Hukuk Vurgusu ve Yaptırım Tehdidi

Macron, BM Genel Kurulu'nda, İsrail’in Filistin topraklarındaki varlığını sona erdirmeyi talep eden bir tasarının kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti ve Fransa'nın bu kararı desteklediğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarını işgal etmesinin uluslararası hukuka bir ihlal olduğunu vurgulayan Macron, bu durumun diplomatik çözümleri engellediğini ve derhal sona ermesi gerektiğinin altını çizdi.

Ateşkes ve İnsani Yardım Çağrısı

Fransa'nın, Filistin topraklarını işgal edenlere karşı yeni yaptırımlar uygulamaya gerekli olduğunda hazır olduğunu belirten Macron, Gazze'de derhal ve kalıcı bir ateşkes sağlanmasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, esirlerin serbest bırakılması, sivillerin korunması ve Gazze'ye insani yardımın kesintisiz ulaşabilmesi için ateşkesin tek yol olduğunu vurguladı.

İki Devletli Çözüm Üzerine Vurgu

Macron, bölgeye barış ve güvenin sağlanmasının sadece iki devletli bir çözümle mümkün olduğunu dile getirerek, Fransa'nın bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceği mesajını verdi. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de Filistin yönetiminin gelirlerinin engellenmemesi gerektiği konusunda bir iletişim kurduğunu dile getirdi.