DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.121.329,84 -0,38%

Macron'dan Netanyahu'ya Cevap: Sözleri Aşırıya Kaçıyor

Macron, Netanyahu'nun silah ambargosu çağrısına verdiği tepkiyi değerlendirerek, ifadelerinin aşırılığa kaçtığını belirtti.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 01:18
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 01:18

Macron'dan Netanyahu'ya Cevap: Sözleri Aşırıya Kaçıyor

Macron'dan Netanyahu'ya Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Tel Aviv hükümetine yönelik silah ambargosu çağrısına karşılık veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu nun sözlerinin "aşırıya kaçtığını" ifade etti. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Macron, bu türlü yorumların iki ülke arasındaki dostluğu zedelemediğinin altını çizdi.

Elysee Sarayı'ndan Açıklama

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Netanyahu'nun sözleri aşırıya kaçıyor ve bunun, Fransa ile İsrail arasındaki dostlukla bir ilgisi yok," denildi. Ayrıca Macron'un, ülkesinin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını vurgulayarak, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede bunu bizzat ifade ettiği belirtildi.

İran ve Vekil Güçler Üzerine Uyarı

Açıklamada, Macron'un, İran veya ona bağlı vekil güçlerin İsrail'e saldırmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ve böyle bir durumda Fransa'nın her zaman İsrail'in yanında olacağını belirttiği aktarıldı.

Silah Ambargosu Çağrısı

Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında kullanacağı silahların sevkiyatını durdurma çağrısında bulunmuştu. Olayların siyasi bir çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Macron, "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele edemezsiniz" sözleriyle duruma dikkat çekti ve "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz," diye ekledi.

Netanyahu'nun Yanıtı

Netanyahu, kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Macron'a hitaben, "Gazze'de Hamas, Lübnan'da Hizbullah ve diğer bölgelerde İran'a karşı yedi cephede savaşıyoruz," dedi ve "200 balistik füze atan barbar İran'a karşı tüm medeni dünyanın yanında yer alması gerektiğini savundu. Macron ve diğer Batı liderlerinin İsrail'e silah ambargosu çağrısında bulunması doğru değil," diyerek sert bir yanıt verdi.