DOLAR
34,13 -0,11%
EURO
38,23 -0,16%
ALTIN
2.918,18 -0,05%
BITCOIN
2.193.547,34 -0,11%

Lübnan, İsrail'i BMGK'ya Şikayet Etti: 4 İlk Yardım Görevlisi Hayatını Kaybetti

Lübnan, sivil savunma ekiplerine yönelik saldırılar sonrası İsrail'i BMGK'ya şikayet etti. Dört ilk yardım görevlisi yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 16:38
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 16:38

Lübnan, İsrail'i BMGK'ya Şikayet Etti: 4 İlk Yardım Görevlisi Hayatını Kaybetti

Lübnan'dan BMGK'ya Resmi Şikayet

Lübnan, 4 sivil savunma çalışanının öldüğü son saldırı nedeniyle İsrail'i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şikayet etti. Bu gelişme, insani yardım ekiplerini hedef alan saldırılara karşı bir yanıt olarak değerlendiriliyor.

Bakanlık Duyurusu

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib'in talimatı ile Lübnan'ın BM Temsilciliği, BMGK'ya resmi şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde, İsrail'in insani yardım ekiplerini, ambulansları ve sağlık merkezlerini hedef alan saldırılarının insan hakları ve uluslararası hukukun ihlali olduğu vurgulandı.

İsrail Saldırısı ve Sonuçları

Bahsi geçen saldırı, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Farun kasabasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar sırasında meydana geldi. Saldırıda, sivil savunma ekiplerinin bulunduğu itfaiye aracı hedef alındı ve sonucunda dört ilk yardım görevlisi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Abyad, olay sonrası yaptığı açıklamada, şimdiye kadar sahada görev yapan 25 ilk yardım görevlisi ve 2 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, ayrıca 94 yaralı bulunduğunu açıkladı. Bakan, hedef alınan yerler arasında 2 hastane, 21 sağlık merkezi, 32 ambulans ve itfaiye aracı da bulunduğunu belirtti.

Geçmişteki Şikayetler

Lübnan, 8 Ekim'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalar sonrasında birkaç kez İsrail'i BMGK'ya şikayet etti. Ülkedeki insani durumun kötüleşmesi, bu tür resmi başvuruların artmasına neden oldu.