DOLAR
33,99 0,21%
EURO
38,09 -0,19%
ALTIN
2.870,53 0,14%
BITCOIN
2.158.280,72 -0,55%

Lübnan Devlet Üniversitesi Güney Kampüslerini Kapatma Kararı Aldı

Lübnan Devlet Üniversitesi, İsrail saldırıları nedeniyle güneydeki kampüslerini kapattığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 23:39
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 23:39

Lübnan Devlet Üniversitesi Güney Kampüslerini Kapatma Kararı Aldı

Lübnan Devlet Üniversitesi Eğitim Sürecini Askıya Aldı

Lübnan Devlet Üniversitesi, Sayda, en-Nabatiye ve Sur kentlerindeki kampüslerinde eğitim faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bu adım, bölgedeki artan güvenlik tehditleri nedeniyle alındı.

Rektörün Açıklaması

Üniversite Rektörü Bessam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Pazartesi günü Sayda, en-Nabatiye ve Sur'daki şubelerimizin kapatılacağını duyuruyorum" ifadesini kullandı. Eğitimin askıya alınmasının sebebi olarak, öğrencilerin ve personelin güvenliğini öne sürdü.

Eğitim Bakanı'nın Yorumları

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, daha önceki açıklamalarında, eğitim kurumlarının açılıp kapatılması sürecinde güvenlik koşullarının değerlendirilmesi yetkisinin, okul ve üniversite yönetimlerine verileceğini belirtmişti.

Bölgedeki Çatışmaların Durumu

Son zamanlarda, İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırlarında sivil kayıplar yaşandı. Hizbullah, 20 Eylül'de Beyrut'a yapılan hava saldırısında 45 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bunların arasında 3 çocuk ve 7 kadın bulunuyor. Ayrıca, Hizbullah, saldırılarda aralarında önemli bir komutanın da bulunduğu 15 mensubunun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Uluslararası Tepkiler

Uluslararası toplum, artan saldırıların bölgesel bir çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulunuyor. İsrail, Lübnan sınırındaki bölgelerde yaşayan vatandaşların evlerine güvenli bir şekilde dönmesini hedeflerinden biri olarak gösteriyor. Buna karşın, Lübnan Hizbullahı, sadece İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durmasının bu çatışmaların sona erdirileceğini vurguluyor.