DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.530,11 -0,04%

Lübnan'dan İsrail'e Roket Saldırısı: Hayfa ve Nasıra Alarmda

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Nasıra şehirlerine yönelik Lübnan'dan roket saldırıları başladı. Saldırılar sonrası güvenlik talimatları yayımlandı.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 02:31
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 02:31

Lübnan'dan İsrail'e Roket Saldırısı: Hayfa ve Nasıra Alarmda

Roket Saldırıları Hayfa ve Nasıra'da Başladı

İsrail ordusunun yeni güvenlik talimatları açıklamasının ardından, Lübnan'dan Hayfa ve Nasıra çevresine bir dizi roket atıldı. Çatışmaların tırmandığı bu bölgede saldırı alarmları aktif hale getirildi.

Lübnan Hizbullahı ile İsrail Arasındaki Gerginlik Tırmanıyor

İsrail ordusuyla Lübnan Hizbullahı arasındaki gerilim, kuzeydeki Celile bölgesinden Hayfa sınırına kadar uzanıyor. **İsrail devleti televizyonu**, Lübnan'dan atılan 15 roketin, İsrail topraklarına isabet ettiğini bildirdi. **Nasıra'daki** bir noktada meydana gelen roket düşmesi, yangına yol açtı.

İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesi

İsrail medyasına göre, Hizbullah'ın hedef aldığı Ramat David üssü çevresinde roketlerin neden olduğu yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etti. İlk yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, saldırıda bir kişinin hafif yaralandığı bilgisini paylaştı.

Yeni Güvenlik Talimatları

İsrail ordusu, akşam saatlerinde vatandaşlara yeni güvenlik talimatları duyurdu. Açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise sığınak bulunan yerlerde 300 kişiden fazla toplanmaların kısıtlandığı açıklandı. Bu bölgelerdeki tüm plajların kapatıldığı belirtildi.

İsrail’in Hava Saldırıları ve Son Gelişmeler

İsrail ordusu, 20 Eylül'de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 37 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hizbullah, bu saldırıda üst düzey komutanlarından birinin de aralarında bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü açıkladı. 8 Ekim 2023'ten beri İsrail ve Lübnan sınırında çatışmalar zaman zaman artış göstermekte ve uluslararası toplumda endişelere neden olmaktadır.