DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.155.025,39 -0,11%

Lübnan'dan İsrail'e Roket Saldırısı: Hayfa ve Nasıra Alarmda

İsrail'in kuzeyinde Hayfa ve Nasıra kentleri çevresine roketler atıldı, ordudan yeni güvenlik önlemleri açıklandı.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 02:06
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 02:06

Lübnan'dan İsrail'e Roket Saldırısı: Hayfa ve Nasıra Alarmda

Lübnan'dan İsrail'in Kuzeyine Roket Atışları

Son günlerde yaşanan gerilimler neticesinde, Lübnan'dan İsrail'in kuzey bölgelerinde bulunan Hayfa ve Nasıra şehirlerine yönelik bir dizi roket atıldı. Israel ordusundan yapılan açıklamalara göre, saldırılar sonucunda huzursuzluk ve panik yaşanıyor.

Saldırılar ve Güvenlik Önlemleri

İsrail ordusu, Hayfa'nın kuzeyi ve çevresindeki bölgelerde yeni güvenlik talimatları duyurdu. Bu çerçevede, açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise sığınak bulunması koşuluyla 300 kişiden fazla kişilerin toplanması kısıtlandı. Eğitim ve iş yerlerinin yakınlarında güvenli bir sığınağın mevcut olduğu durumlarda normal faaliyetlerin sürdürülebileceği kaydedildi. Ayrıca, bu alanlardaki tüm plajlar kapatılmıştır.

Olayların Ardındaki Gelişmeler

İsrail devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Lübnan'dan 15 roket atıldı ve Nasıra'daki bir bölge hasar gördü. Sosyal medya üzerinde, hava savunma sistemlerinin müdahale ettiği anların görüntüleri paylaşıldı. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Hayfa yakınlarındaki Ramat David hava üssü de hedef aldı.

Hizbullah'ın Saldırısı ve Cevaplar

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in kuzeyine yönelik 100’den fazla roketle bir saldırı gerçekleştirirken, İsrail ordusu karşılık olarak gün içinde Lübnan'daki belirli noktalara hava saldırıları düzenledi. Yaşanan bu çatışmalarda, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısında 37 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi de geldi.

Uluslararası toplum ise, bu şiddetli çatışmaların bir bölgesel savaşa yol açmasından endişe duyuyor. Her iki taraf arasındaki gerilim, 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden bir tırmanış içinde.