DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,12 -0,19%
ALTIN
2.875,33 -1,71%
BITCOIN
2.145.164,36 0,3%

Lübnan'daki Patlama Olayında Macar CEO Tehdit Altında

Lübnan'da patlayan çağrı cihazları sonrası BAC Consulting KFT'nin CEO'su Cristiana Barsony Arcidiacono, gizli servis koruması altında.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:38
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:38

Lübnan'daki Patlama Olayında Macar CEO Tehdit Altında

Lübnan'daki Patlama Olayı ve CEO'nun Tehditleri

Lübnan'da meydana gelen çağrı cihazı patlamalarının ardından, bu cihazları satan Macar şirket BAC Consulting KFT'nin CEO'su Cristiana Barsony Arcidiacono'nun durumu dikkat çekti.

Gizli Servis Koruması Altında

Cristiana Barsony Arcidiacono'nun annesi Beatrix Barsony Arcidiacono, kızının aldığı tehditler sebebiyle Macar gizli servisleri tarafından korunduğunu belirtti. Anne Beatrix, Associated Press'e verdiği demeçte, “Kızım tehditler aldıktan sonra Macaristan gizli servisleri tarafından korunan güvenli bir yerde bulunuyor,” dedi.

Macaristan'daki Rolü

Anne Arcidiacono, kızının çağrı cihazları olayındaki sorumluluğunu reddederek, “O yalnızca bir aracıydı. Ürünler Budapeşte'den geçmedi ve Macaristan'da üretilmedi,” şeklinde açıklamada bulundu.

Cristiana'nın Eğitim ve Kariyeri

Cristiana Barsony Arcidiacono, Sicilya Adası'nda doğduktan sonra lisans eğitimini Katanya Üniversitesi'nde tamamlamış, ardından doktora için Londra'ya gitmiştir. LinkedIn profilinde görüldüğü üzere, University College London'da emekli fizik profesörü Akos Köver ile çalışmalar yapmıştır.

Patlama Olayları ve Sonuçları

17 Eylül tarihinde Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı olarak patlamalar meydana geldi. Bu olayda iki çocuğun da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybederken, 2,323 kişi yaralandı. Ertesi günki telsiz patlamaları ise 25 kişinin ölümüne ve 608'den fazla yaralıya yol açtı.

Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 8 Ekim 2023'ten bu yana, İsrail-Lübnan sınırında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar gözlemlenmektedir.