DOLAR
34,15 -0,19%
EURO
38,04 0,23%
ALTIN
2.888,68 -0,5%
BITCOIN
2.165.464,43 -0,39%

Lübnan'da Uçuşlar Askıya Alındı: Beyrut Havalimanı'nda Düşüş Yaşanıyor

Lübnan'a yönelik uçuşların askıya alınması üstüne Beyrut Havalimanı'ndaki sefer sayısı önemli ölçüde azaldı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 17:10
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:10

Lübnan'da Uçuşlar Askıya Alındı: Beyrut Havalimanı'nda Düşüş Yaşanıyor

Lübnan'da Hava Trafiği Düşüyor

Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı, son günlerde pek çok hava yolu şirketinin uçuşlarını askıya alması nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Lübnan Seyahat ve Turizm Acenteleri Derneği Başkanı Jean Abboud, 14 farklı hava yolu şirketinin bu durumu etkilemesinin ardından uçuş trafiğinde belirgin bir azalma gözlemlendiğini vurguladı.

Uçuş Trafiğindeki Düşüş

Abboud, güvenlik endişeleri ve havalimanındaki yolcu trafiğinin %30 ila %40 oranında düştüğünü ifade etti. Ancak, bu rakamların resmi olarak onaylanmadığını da ekledi.

Askıya Alan Şirketler

Ayrıca, uçuşları askıya alan hava yolu şirketleri arasında Lufthansa, Kuveyt Hava Yolu, Suudi Arabistan Hava Yolu, Swissair, Air France ve Transavia gibi büyük firmalar yer alıyor. Abboud, hafifletici önlem olarak Middle East Airlines'ın ek seferler düzenlediğini açıkladı.

Güvenlik Durumu ve Eğitim Ara Vermeleri

Abboud, Hariri Havalimanı'ndaki uçuşların güvenlik durumuna göre her gün değiştiğini belirtti. Ayrıca, İsrail saldırıları sonucunda Lübnan Sağlık Bakanlığı, 182 kişinin hayatını kaybettiğini ve 727 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu gelişmelerle birlikte, başkent Beyrut ve çevresinden göçlerde artış yaşanırken, Eğitim Bakanlığı eğitime ara verdiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, okulları, saldırılar neticesinde yerinden edilen vatandaşlara açtığını duyurdu.