DOLAR
34,14 -0,05%
EURO
37,96 0,05%
ALTIN
2.885,4 -0,07%
BITCOIN
2.159.546,85 0,21%

Lübnan'da Savaşın Etkileri: BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi Açıklama Yaptı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri, Lübnan'daki sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 23:03
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 23:03

Lübnan'da Savaşın Etkileri: BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi Açıklama Yaptı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi'den Lübnan Açıklaması

Filippo Grandi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri, Lübnan'da devam eden çatışmaların sonuçlarının korkutucu olduğunu ifade etti. Grandi, gün boyunca süregelen hava saldırılarının ardından güncel durumu değerlendirirken, sivillerin maruz kaldığı zararın kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu vurguladı.

Sivillerin Yaşadığı Zorluklar

Grandi, "Bugün binlerce insan, savaşın yıkımına uğramış bir bölgede evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu durum son derece acı verici ve siyasi liderlerin bu soruna kalıcı çözümler üretmesi gerekmektedir," şeklinde konuştu.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde ve diğer bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bu saldırılarda toplam 356 kişi hayatını kaybederken, yaralı sayısı ise 1246 olarak bildirildi. Ölenlerin arasında 24 çocuk ve 42 kadın bulunuyor.

Göç ve Eğitim Durumu

Ülkede, güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey yönüne doğru bir göç dalgası gözlemleniyor. Ayrıca, Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise, güneydeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşlar için barınma merkezi olarak kullanılacağını duyurdu.