DOLAR
34,12 -0,09%
EURO
37,99 0,36%
ALTIN
2.883,6 -0,32%
BITCOIN
2.163.726,96 -0,39%

Lübnan'da Okullar Barınma Merkezi Oluyor

Lübnan, İsrail saldırıları sonrasında güneydeki okulları barınma merkezi haline getirme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 16:36
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 16:36

Lübnan'da Okullar Barınma Merkezi Oluyor

Lübnan'da Okulları Barınma Merkezine Dönüştürme Kararı

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik gerçekleştirdiği yoğun hava saldırıları sonrasında, Lübnan yönetimi önemli bir adım atarak, bu bölgedeki okullar ve resmi enstitüleri barınma merkezlerine dönüştürme kararı aldığını duyurdu.

Yerinden Edilmelere Dikkat Çekildi

Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi'nin ofisinden yapılan bildiride, yüksek sayıda yerinden edilme vakalarının yaşandığına vurgu yapıldı. Mevlevi, güney bölgelerinde yerinden edilme olaylarıyla ilgili olarak valilere iş birliği yapmaları talimatını verdi.

Eğitim Bakanlığı Acil Toplantı Düzenledi

Lübnan Eğitim Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri de acil bir toplantı gerçekleştirerek, barınma merkezi olarak hizmet verecek okulları belirledi. Açıklamada, "Lübnan vatandaşlarının güvenliği ön planda tutularak aşağıdaki okullar ve resmi enstitülerin barınma merkezine dönüşmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Son Durum ve Yaralanmalar

İsrail ordusuna ait uçakların bugün gerçekleştirdiği iki farklı saldırıda, Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki pek çok bölge bombalandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu sabahki saldırılarda 182 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 727 kişinin yaralandığını duyurdu.

Eğitime Ara Verildi

Lübnan Eğitim Bakanlığı, bu gelişmeler ışığında, ülkenin güneyindeki eğitim kurumlarında eğitime 2 gün ara verildiğini açıkladı. Saldırılar sonrası Sur kenti ve güneydeki birçok yerleşim yerinden binlerce Lübnanlının Sayda kentine doğru göç ettiği gözlemlendi.