DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,98 0,41%
ALTIN
2.882,03 -0,26%
BITCOIN
2.165.748,14 -0,42%

Lübnan Başbakanı Mikati: İsrail Saldırıları Köyleri Yok Etme Planı Yürütüyor

Başbakan Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının köyleri yok etme ve yeşil alanları ortadan kaldırma hedefi güttüğünü belirtti.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 13:29
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 13:29

Lübnan Başbakanı Mikati: İsrail Saldırıları Köyleri Yok Etme Planı Yürütüyor

Lübnan Başbakanı Mikati'den Açıklama

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in saldırılarını kınayarak bu durumun Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi amaçlayan bir planın parçası olduğunu ifade etti.

Son Gelişmeler ve Uluslararası Çağrılar

Beyrut'ta düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Mikati, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Lübnan'ın güneyinin ikinci bir Gazze'ye dönüşme olasılığına dair endişelerini dile getirdi. Mikati, BM Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararına atıfta bulunarak, ateşkesin zorunluluğunu ve İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözüm çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in Saldırıları ve Yanıt

Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarını "tam anlamıyla bir soykırım savaşı" olarak nitelendirerek, bu saldırıların köyleri yok etmeyi ve yeşil alanları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi. Tüm uluslararası aktörlere, saldırıları durdurma çağrısı yaparak Lübnan'ın BMGK’nın 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirtti.

İsrail Ordusunun Hava Saldırıları

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı gerçekleştirdiğini doğruladı. Saldırılar, Lübnan'ın güney ve doğusundaki belirli bölgeleri hedef aldı. Ordu, bu sabah itibarıyla 300'den fazla "hedefe" hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.