DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.152.470,87 0%

Lübnan Başbakanı Mikati'den Uluslararası Topluma Çağrı

Mikati, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 18:58
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 18:58

Lübnan Başbakanı Mikati'den Uluslararası Topluma Çağrı

Lübnan Başbakanı Mikati'den Açıklama

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, uluslararası topluma İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği dehşet verici katliamlar karşısında net bir tutum almaya davet etti.

İsrail'in Saldırıları ve Mikati'nin Planları

Mikati, yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarının artmasıyla birlikte uluslararası toplumun tutumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başbakan, "İsrail'in Lübnan'a yönelik süregelen saldırılarını ve düşmanın işlediği katliamları durdurmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları sırasında diplomatik hareketliliğimizi yoğunlaştırmak amacındaydım. Ancak şartların gelişmesi nedeniyle New York’a gitme kararından vazgeçtim." ifadelerini kullandı.

Öncelik: Katliamları Durdurmak

Mikati, sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu anda İsrail'in gerçekleştirdiği katliamları ve yürüttüğü çok yönlü savaşları durdurmaktan daha önemli bir öncelik yok. Uluslararası toplumu ve insanlık vicdanını bu dehşet verici katliamlar karşısında net bir tavır almaya çağırıyorum. Sivil teknolojik araçların hedef alınmasını önleyecek yasaların çıkarılması gerekmektedir."

Son Gelişmeler

İsrail ordusu, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi ve bu saldırıda 3'ü çocuk, 7'si kadın toplamda 37 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, bu saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurdu. Ayrıca, 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılmasının ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 76 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar devam ediyor.