Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lor Peyniri: Yumurtadan Daha Yüksek Biyolojik Değere Sahip Bir Besin

Lor peyniri, B12 vitamininin kaynağıdır. Kanserden, kemik hastalıklarından ve mide problemlerinden korur. Sporcular, diyet yapanlar ve bağışıklığı zayıf olanlar için idealdir. Lor peynirinin faydalarını öğrenin.

Yayın Tarihi: 05.12.2023 11:43
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 11:43

Lor Peyniri: Yumurtadan Daha Yüksek Biyolojik Değere Sahip Bir Besin

Lor Peyniri: B12 Vitamininin Kaynağı!

Lor peyniri, kanserden korunmaktan, kemik sağlığına, mide problemlerinden kurtulmaktan ve daha birçok şeyden fayda sağlayan bir besindir. Ancak uzmanlar, lor peynirinin bu kadar yararlı olmasına rağmen yeterince tüketilmediğini söylüyorlar. Lor peynirinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de vurgulayan uzmanlar, bu peynirin sofralarda yer alması gerektiğini ifade ediyorlar. Lor peyniri, bağışıklığı zayıf olanlar, spor yapanlar, diyet yapanlar ve tansiyon hastaları için de ideal bir besindir. Lor peynirinin sağlığa olan katkıları saymakla bitmez. Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, lor peynirinin kullanım alanlarının çok sınırlı olduğunu belirterek “Lor peyniri, börek ve makarna dışında da tüketilmeli. Lor peyniri ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, hastalıklardan korunabilirsiniz.” dedi.

Lor Peyniri: Yumurtadan Daha Yüksek Biyolojik Değere Sahip Bir Besin

Lor Peynirinin İçeriği ve Faydaları

Lor peyniri, protein, kalsiyum, mineral ve vitamin bakımından zengin bir peynirdir. Lor peyniri, inek peynirinin suyundan elde edilir. Ancak inek peynirinde bulunan alerjenik proteinleri içermez. Lor peynirinin içinde, diğer süt ürünlerinde olmayan çok değerli bir protein olan serum protein bulunur. Bu proteinin biyolojik değeri çok yüksektir. Hatta yumurtadan daha yüksektir. Yumurta alerjisi olan bir kişi, lor peyniri yiyerek protein ihtiyacını kolayca karşılayabilir.

Lor Peyniri: Yumurtadan Daha Yüksek Biyolojik Değere Sahip Bir Besin

Lor peynirinin içindeki serum protein, vücut ve kas proteinlerinin daha fazla üretilmesine yardımcı olur. Ayrıca aşırı egzersiz sonucu oluşabilecek kas yaralanmalarının iyileşmesine de etki eder. Bu yüzden sporcular, lor peynirinin değerini bilir ve sık sık tüketirler. Fakat birçok kişi, lor peynirinin bu mucizevi etkilerinin farkında değildir. Lor peyniri, sadece börek ve makarnada kullanılmaz. Günün her saatinde, atıştırmalık olarak da lor peynirinden faydalanabilirsiniz. Özellikle diyet yapanlar, az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerine lezzet katabilirler. Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum vardır. Bu da lor peynirini, besleyici ve doyurucu bir besin yapar. Lor peyniri, diyet yapanların en büyük dostudur. Lor peyniri tüketirken dikkat edilmesi gereken tek şey, protein fazlalığının zararlı olabileceği hastalıklardır. Gut gibi hastalığı olanlar, lor peyniri yemede ölçülü olmalıdırlar.

Lor Peynirinin Özellikleri

Lor peyniri, peynirle benzer bir yoğunluğa sahiptir, fakat daha yumuşak bir yapıdadır. Taze lor peyniri ısırıldığında dişlerde gıcırtı yapar. Lor peyniri hafif bir tada sahiptir ve bazen biraz tuzlu olabilir. Her yaştan kişinin tüketebileceği bir peynirdir. Lor peyniri, genellikle inek sütünden yapılır. Kaşar peyniri yapımında, peynir altı suyundan elde edilir. Bu da lor peynirine biraz yağ katılmasına neden olur. Lor peynirinin tuzlu ve tuzsuz olmak üzere iki çeşidi vardır. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde, kemik hastalıklarına karşı da koruyucudur.

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Lor Peyniri yapmak için '' https://www.aksiyon.com.tr/evde-lor-peyniri-nasil-yapilir-3-malzeme-ile-kolay-ve-lezzetli-tarif-8530 '' yazımıza göz atabilirsiniz.