Lokum tadında kokusuz profiterol tarifi! İçine bunu koyunca her yeri aynı anda pişiyor

Profesyonel bir tatlı ustasından gelen bu harika tarif sayesinde, Profiterol yaparken yumurta kokusundan endişelenmenize gerek kalmayacak. Ayrıca, tarifi tam olarak kullanırsanız hamur asla düzleşmez. Mükemmel Profiterol tarifi için haberimizi takip edin..

Yayın Tarihi: 03.10.2023 12:57
Güncelleme Tarihi: 03.10.2023 12:57

Lokum tadında kokusuz profiterol tarifi! İçine bunu koyunca her yeri aynı anda pişiyor

Profesyonel bir tatlı ustası, hemen hemen herkesin ortak sorunu olan yumurta kokusu olmadan profiterol tarifini paylaştı. İşte, lokum tadında yumurta kokusu olmadan lezzetli profiterol tarifi:

TAM ÖLÇÜ PROFİTEROL TARİFİ

Lokum tadında kokusuz profiterol tarifi

Malzemeler:

Hamuru için;

6adet L Boy Yumurta Oda Sıcaklığında

1 Bardaktan 1,5 Parmak Eksik Sıvıyağ (125 Gr)

1 Bardak + Çeyrek Bardak İçme Suyu (250 Gr)

2 Bardaktan 1 Parmak Eksik Un (200 Gr)

Kreması için;

4 Bardak Süt

1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Şeker

1,5 Bardak Un

50 Gr Tereyağ

80 Gr Beyaz Çikolata

Çikolata (160 Gr)

2 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ

YAPILIŞI

- Kremayı hazırlamak için süt, un ve şekeri karıştırın. Kıvam alınca tereyağını ve çikolatayı ekleyin daha sonra da soğumaya bırakın.

- Bir gece buzdolabında bekletin.

- Hamur için su ve yağı bir tencerede ısıtın. Tavanın dibinde kabarcıklar oluşmaya başladığında ocaktan alın, unu ekleyin ve topaklanmayı önlemek için hızla karıştırın.

- Ocağa dönüp 2 dakika daha pişirin. Tavanın dibine yapışmaya başlarsa ocaktan alıp başka bir kaba aktarın.

- Hamur soğuduktan sonra karıştırın. 6 yumurtayı teker teker ekleyip karıştırın. Bu işlemi tekrarlayın. Yumurtalar hamurla iyice karıştırılmalıdır.

- Fırını 150°'ye önceden ısıtın.

- Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine bastırın.

- Islak kaşıkla kenarlarını düzeltin. Kalan hamuru buzdolabına koyun. Önceden -150°'ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Lütfen kapıyı açmayın.

- Pişen hamur soğuduktan sonra bıçakla kesin ve içini kremayla doldurun.

- 80g çikolata için çikolatayı benmari usulü eritin, buharın çikolataya bulaşmamasına dikkat edin.

- Eritilmiş çikolatayı başka bir kaseye dökün, hafifçe karıştırın ve 1 çay kaşığı yağ ekleyin. Eşit şekilde karışana kadar karıştırın, ardından eklerleri çikolataya batırın.

- Çikolata soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.