Profesyonel bir tatlı ustası, hemen hemen herkesin ortak sorunu olan yumurta kokusu olmadan profiterol tarifini paylaştı. İşte, lokum tadında yumurta kokusu olmadan lezzetli profiterol tarifi:
TAM ÖLÇÜ PROFİTEROL TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için;
6adet L Boy Yumurta Oda Sıcaklığında
1 Bardaktan 1,5 Parmak Eksik Sıvıyağ (125 Gr)
1 Bardak + Çeyrek Bardak İçme Suyu (250 Gr)
2 Bardaktan 1 Parmak Eksik Un (200 Gr)
Kreması için;
4 Bardak Süt
1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Şeker
1,5 Bardak Un
50 Gr Tereyağ
80 Gr Beyaz Çikolata
Çikolata (160 Gr)
2 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI
- Kremayı hazırlamak için süt, un ve şekeri karıştırın. Kıvam alınca tereyağını ve çikolatayı ekleyin daha sonra da soğumaya bırakın.
- Bir gece buzdolabında bekletin.
- Hamur için su ve yağı bir tencerede ısıtın. Tavanın dibinde kabarcıklar oluşmaya başladığında ocaktan alın, unu ekleyin ve topaklanmayı önlemek için hızla karıştırın.
- Ocağa dönüp 2 dakika daha pişirin. Tavanın dibine yapışmaya başlarsa ocaktan alıp başka bir kaba aktarın.
- Hamur soğuduktan sonra karıştırın. 6 yumurtayı teker teker ekleyip karıştırın. Bu işlemi tekrarlayın. Yumurtalar hamurla iyice karıştırılmalıdır.
- Fırını 150°'ye önceden ısıtın.
- Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine bastırın.
- Islak kaşıkla kenarlarını düzeltin. Kalan hamuru buzdolabına koyun. Önceden -150°'ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Lütfen kapıyı açmayın.
- Pişen hamur soğuduktan sonra bıçakla kesin ve içini kremayla doldurun.
- 80g çikolata için çikolatayı benmari usulü eritin, buharın çikolataya bulaşmamasına dikkat edin.
- Eritilmiş çikolatayı başka bir kaseye dökün, hafifçe karıştırın ve 1 çay kaşığı yağ ekleyin. Eşit şekilde karışana kadar karıştırın, ardından eklerleri çikolataya batırın.
- Çikolata soğuduktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakın.