DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.283,21 0,44%

Lokmalık tatlı lezzeti! İmam sarığı tatlısı tarifi: Masaya geldiği gibi bitecek

İmam Sarığı nasıl yapılır? Hem hafif hem de lezzet dolu bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı haberimizde...

Yayın Tarihi: 16.07.2024 20:01
Güncelleme Tarihi: 16.07.2024 20:01

Lokmalık tatlı lezzeti! İmam sarığı tatlısı tarifi: Masaya geldiği gibi bitecek

Yaz mevsiminin keyfini çıkarırken tatlı severler için özel bir lezzet sunmak isteyenler, İmam Sarığı Tatlısı'nı deneyebilir. Bu tatlı, hem Türk hem de Rus mutfağında büyük beğeni toplayan, zarif sunumu ve eşsiz lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak bir seçenek. İki kek diliminin arasına krema konularak hazırlanan ve dışı hindistanceviziyle kaplanan bu tatlı, ismini sarığa benzer görüntüsünden alıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz İmam Sarığı Tatlısı tarifi...

İmam Sarığı Tatlısı, 8-10 kişilik servis için ideal olup, hazırlık süresi yaklaşık 20 dakika, pişirme süresi ise 15 dakika sürüyor. Kek için gerekli malzemeler arasında 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1/2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakao ve 3 yemek kaşığı su bulunuyor. Krema için ise 3 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilya gerekiyor. Üzerine 100 gram bitter çikolata eklenirken, kenarları hindistancevizi ile kaplanıyor.

imam sarığı nasıl yapılır

Tatlıyı hazırlamaya başlamadan önce, yumurtaları ve toz şekeri derin bir kasede kremsi bir kıvama gelene kadar çırpmanız gerekiyor. Ardından un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve suyu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar çırpma işlemine devam ediyorsunuz. Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülüp yaydırıldıktan sonra, 170°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriliyor. Pişen ve soğuyan kek, yuvarlak parçalar halinde kesiliyor.

Krema için süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı bir tencerede kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişiriliyor. Kıvamı koyulaşan krema ocaktan alındıktan sonra vanilya eklenip soğumaya bırakılıyor. Kek parçalarının üzerine bir kaşık krema sürülüp diğer bir kek parçası ile kapatılıyor. Kenarları krema ile kaplanıp hindistancevizi içine batırılan tatlılar, benmari usulü eritilen bitter çikolata ile süsleniyor. Soğuk servis edilmesi tavsiye edilen İmam Sarığı Tatlısı, hem görsel olarak hem de lezzet olarak sofralarınıza zarif bir dokunuş yapacak.