Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Lokanta usulü mercimek çorbasının tarifi kapınıza geldi! Tarifin asıl sırrı açıklandı

Mis gibi lokanta usulü mercimek çorbası yapmak istiyorsanız, tarif kapınıza geldi. Muhteşem bir mercimek çorbası yapmanın büyük sırrı açıklandı. işte lokanta usulü enfes bir mercimek çorbası malzemeleri ve tarifi...

Yayın Tarihi: 13.11.2023 11:03
Güncelleme Tarihi: 13.11.2023 11:03

Lokanta usulü mercimek çorbasının tarifi kapınıza geldi! Tarifin asıl sırrı açıklandı

Mercimek çorbası muhakkak evlerde haftada en az bir defa pişen lezzetli bir öğündür. Kimileri için akşam kimileri için öğlen kimileri için ise sabah öğünü olur. Özellikle de kış aylarının vazgeçilmezi olan bir çorba türü olarak karşımıza çıkar. Her hafta muhakkak mutfaklarımızda kaynayan ve lezzetiyle içimizi ısıtan mercimek çorbasının lokanta usulü sırrı açıklandı. İşte lokanta usulü parmaklarınızı yedirtecek mercimek çorbasının tarifi...

lokanta usulü mercimek çorbası

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

  1. 1 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek
  2. 1 tane yemeklik şeklinde doğranmış büyük soğan 
  3. İnce ince kıyılmış 2 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ ya da tereyağı
  5. 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  6. 1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
  7. 1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber
  8. Tuz ve karabiber
  9. 1 çay bardağı ölçüsünde süt ya da krema 
  10. Taze nane yaprakları ve limon dilimleri

lokanta usulü mercimek çorbası

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Kırmızı mercimeklerinizi iyice yıkayarak süzün. 
  • Büyük bir tencerenin içersinde sıvı yağ ya da tereyağınızı ısıtın. 
  • Yemelik şekilde doğranmış soğanlarınızı ve beraberinde sarımsağınızı ekleyerek yumuşayana kadar kavurun
  • Domates salçamızı ve isteğinize göre katmak istiyorsanız biber salçanızı da ekleyi. 
  • Birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edin. Kırmızı mercimeğinizi de ekleyin ve karıştırma işleminize devam edin. 
  • Tavuk suyunu ya da suyunuzu ilave ederek karışımınız kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 30 40 dakika boyunca mercimekler yeteri kadar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen çorbanızı bir blender ya da çorba makinesi ile püre haline getirdikten sonra ihtiyacınıza bağlı olarak süt ya da krema ekleyebilirsiniz. böylelikle çorbanız kremsi bir dokunuş kazanmış olur.
  • Püre haline getirmiş olduğunuz çorbayı tekrardan tencereye alarak tuz ve karabiberle tatlandırın. 
  • Birkaç dakika daha kaynatma işleminizi devam edin. Servisinizi yaparken limon dilimleri ya da taze nane yaprakları ile süslemeyi unutmayın. Herkese afiyet olsun...