DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.433,05 -0,05%

Libya Merkez Bankası Krizine Çözüm İçin Müzakereler Başladı

BM Libya'daki Merkez Bankası krizinin çözümü için müzakerelere ev sahipliği yaptı. Katılımcılar arasında önemli fikir birliği sağlandı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 01:57
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 01:57

Libya Merkez Bankası Krizine Çözüm İçin Müzakereler Başladı

Libya Merkez Bankası Krizinin Çözümü İçin İlk Adım

İlk tur müzakereler, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafından gerçekleştirildi. UNSMIL, Trablus’taki ofisinde, Tobruk’daki Temsilciler Meclisi (TM) ve Devlet Yüksek Konseyi (DYK) temsilcileriyle ayrı görüşmeler yaptı.

Müzakerelerin Detayları

Açıklamalara göre, müzakereler, Libya Merkez Bankası krizini çözme amacıyla sabah saatlerinde başladı ve geç saatlere kadar devam etti. Katılımcılar, bu önemli kurumun etrafındaki krizin çözümü ve Libyalılar ile uluslararası ortakların güveninin yeniden tesis edilmesi konularında önemli fikir birliği sağladıklarını belirtti.

Gelecek Adımlar

TM ve DYK temsilcileri, toplantıda üzerlerine mutabakata varılan konuları istişare için kendi organlarına sunmaya karar verdiler. Anlaşmanın nihai olarak imzalanabilmesi için istişarelerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Libya Merkez Bankası Krizi Hakkında

22 Ağustos’ta Libya Başkanlık Konseyi, Merkez Bankasına yeni başkan seçilmesi ve yeni yönetim kurulu oluşturulması kararını oybirliğiyle aldı. Ancak, Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi, 19 Ağustos’ta bu kararı reddetti.

Ayrıca, Libya Merkez Bankası, kısa bir süre önce Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in kaçırılması nedeniyle tüm işlemlerini askıya aldığını duyurdu.