DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.144.277,85 0,59%

Libya Merkez Bankası İşlemlerini Askıya Aldı

Bir yöneticinin kaçırılması nedeniyle Libya Merkez Bankası tüm işlemlerini durdurdu.

Yayın Tarihi: 18.08.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 18.08.2024 15:25

Libya Merkez Bankası İşlemlerini Askıya Aldı

Libya Merkez Bankası İşlemleri Durduruldu

Libya Merkez Bankası, yöneticilerinden birinin kaçırılması nedeniyle tüm işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Bankanın yaptığı resmi açıklamada, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in bu sabah evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kaçırıldığı ve bazı bankacılık yetkililerinin tehditler aldığı belirtildi.

Olayın Arka Planı

Açıklamada, Muslim'in kaçırılması sonucu Merkez Bankası'nın tüm işlemlerinin durdurulduğu ifade edildi. Ayrıca, bankanın olayla ilgili herhangi bir ayrıntıya yer vermediği dikkat çekti. Ancak, bu olayın, Libya'nın Temsilciler Meclisi'nin Merkez Bankası'na yönelik "ele geçirilme girişimlerinin" reddedildiği açıklaması sonrasında meydana geldiği önemle vurgulandı.

Temsilciler Meclisi Açıklaması

Temsilciler Meclisi, bu girişimlerin Merkez Bankası'nın genel merkezinin zorla basılması ve Sıddık el-Kebir başkanlığındaki yönetimin güç kullanılarak görevden alınmasına bir gerekçe arayışı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Olayın ardından, Libya Merkez Bankası, Musab Muslim'in serbest bırakılmasını talep etmiş ve bankanın operasyonlarının yeniden başlaması için gerekli adımların atılacağını belirtmiştir.