DOLAR
34,62 -0,06%
EURO
36,63 -0,29%
ALTIN
2.930,2 0,25%
BITCOIN
3.306.624,09 0,85%

Lapa pilavı tane tane pilava çeviren tüyo! Ev hanımları bile bu yöntemi bilmiyor

Pilavınız istenmeyen şekilde lapa olduysa endişelenmeyin; çünkü bu durumu düzeltebilirsiniz. İşte lapa pilavınızı kurtarabileceğiniz pratik bir çözüm yolu.

Yayın Tarihi: 12.07.2024 12:05
Güncelleme Tarihi: 12.07.2024 12:05

Lapa pilavı tane tane pilava çeviren tüyo! Ev hanımları bile bu yöntemi bilmiyor

Türk yemek kültürünün ayrılmaz bir parçası olan pilav, bazı zamanlarda yanlış pişirme teknikleri ya da yanlış saklama yöntemleri sebebiyle lapa kıvamına gelebilir. Ancak bu durumda pilavınızı hemen çöpe atmak yerine, onu kurtarabilecek bazı pratik yöntemlere başvurabilirsiniz.

Lapa Pilavı Kurtarma Yöntemleri

Pilavınızın lapa olduğunu pişirme esnasında fark ettiyseniz, endişelenmeyin; çünkü bu durum düzeltilebilir. Fazla su eklediğinizi düşünüyorsanız, pirinçleri karıştırmayı kesin ve tencerenin üstüne bir kağıt havlu ya da temiz bir bez yerleştirip kapağını kapatın. Sonra ocağı en düşük ayarda bırakarak suyun yavaşça emilmesini sağlayın.

pirinç pilavı

Eğer tencere içinde hala su varsa, kapağı açın ve ocağı kısık ateşe alarak pilavın 5 dakika daha pişmesine ve suyun buharlaşmasına olanak tanıyın.

Suyun buharlaşmasına rağmen tencerede su kalmışsa, pilavı bir süzgece dökün ve bir dakika boyunca suyun süzülmesini bekleyin. Bu işlemi yaparken süzgeci nazikçe sallayarak süreci hızlandırabilirsiniz. Eğer pilav iyileştiyse, servis yapabilirsiniz.

Süzme sonrası pirinçler yapışık kaldıysa, üzerine biraz soğuk su dökün ve pirinç tanelerini nazikçe ayırın.

Pilavınızdaki fazla suyu gidermek için başka bir yöntem de fırında pişirmektir. Pilavı bir fırın tepsisine yayın ve 180°C'de 5 dakika kadar pişirin.