DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,13 -0,23%
ALTIN
2.874,13 -1,68%
BITCOIN
2.151.693,61 0%

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki Ciddi Trafik Kazasında Üç Sürücü Yargılanıyor

Sakarya'daki zincirleme trafik kazasında 11 kişi hayatını kaybetti, üç sürücü hakim karşısında.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 14:29

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki Ciddi Trafik Kazasında Üç Sürücü Yargılanıyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nda Facia

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 28 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaşamını yitirirken, 62 kişi de yaralandı. Sakarya'da gerçekleşen bu trajik olayın ardından tutuklanan üç sürücünün yargılanma süreci başladı.

Duruşma Ayrıntıları

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, tır şoförü O.K. ve otobüs sürücüleri H.Ö. ile S.S. katıldı. Sanıklar, ifadelerinde kazanın oluşumuna dair detayları aktardılar.

Sanıkların İfadeleri

Sanık H.Ö, Kayseri-İstanbul seferinde olduklarını belirterek, "Sis nedeniyle kaza anında görmem mümkün olmadı. Hızım 105 km’ydi. Otobüste bir itfaiye memuru tarafından sıkıştığım yerden kurtarıldım," dedi. O.K. ise, arkadaşı Abidin Ataşlı'nın kaza anında kendisini arayarak yardım çağırması sonucu aracını durdurduğunu ifade etti. "Sisli havada sağımdan ve solumdan araçlar geçiyordu. Yaralılara yardım etmeye çalıştım," dedi.

Diğer sanık S.S. ise, "Sis tabakasına girdiğimde hızlı olduğumu hissetmiyorum. Yolda reflektör yoktu, otobüsü görünce hızımı azaltmaya çalıştım," diye ekledi.

Mağdur Ailelerin Talepleri

Hayatını kaybeden Hüseyin Kamil Yıldız'ın eşi, iddianamede kaza anında eşinin sürücü olmadığını savundu. Merve Yıldız, kazanın sebep olan sürücülerden Hilmi Yıldız'ın kazaya karıştığını öne sürdü. Avukatı ise, DNA karşılaştırması talep etti.

Duruşmanın Sonuçları

Cumhuriyet savcısı, sanıkların tutuklu hallerinin devamını istemişken, sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar vererek duruşmayı 17 Aralık'a erteledi.

Kazanın Ardındaki Gerçekler

Bu kaza, Giresun'daki bir cenaze törenine katılanları taşıyan araçlar da dahil olmak üzere toplamda 7 aracın karıştığı bir olay olarak kaydedildi. Kazada 10 kişi ölürken, 63 kişi yaralanmıştı. Olay sonrası gözaltına alınan bazı sürücüler adli işlem sonrası serbest bırakıldı, ancak H.Ö., S.S. ve O.K. tutuklandı.