Kuzey Koreli Bilgisayar Korsanları Suçlamalarla Karşı Karşıya
ABD, İngiltere ve Güney Kore, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının savunma sanayisini hedef aldığını bildirdi. Bu korsanlar, dünya genelindeki çeşitli mühendislik firmalarının bilgisayar sistemlerine sızarak hassas askeri bilgileri çalmaya çalışıyor.
Ortak Açıklama ve Hedefler
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) ve Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NIS), ortak bir açıklama yaparak, Kuzey Kore destekli "Andariel ya da APT45" adlı grubun, tank, denizaltı, savaş uçağı gibi savunma sistemleri üreten firmaları hedef aldığını belirtti.
Hedef Ülkeler ve Faaliyetler
Açıklamada ayrıca, Andariel grubunun Japonya ve Hindistan'daki çeşitli sanayi sektörlerine de saldırdığı ifade edildi. ABD merkezli sağlık kuruluşlarına yönelik fidye yazılımı operasyonları yürütüldüğü ve bu yolla elde edilen gelirlerin korsanlık faaliyetlerini finanse ettiği iddia ediliyor.
Ödül Teklifleri ve Yasal Süreçler
ABD Adalet Bakanlığı, Andariel üyesi Rim Jong-hyok hakkında suçlamalarla bir iddianame yayınladı. Rim'in, ABD merkezli hastanelerdeki yazılımları hackleyerek elde ettiği gelirlerle devlet kurumlarına yönelik korsanlık faaliyetleri sürdürdüğü öne sürülüyor. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı, Rim'in kimliğinin tespit edilmesi için 10 milyon dolara kadar ödül teklif etti.
Kuzey Kore'nin Dijital Hırsızlık Faaliyetleri
Birleşmiş Milletler (BM) 2023 yılı başında yaptığı açıklamada, 2022 yılında Kuzey Kore'nin dijital para hırsızlıklarının artış gösterdiğini belirtti. Uluslararası gözlemciler, bu çalınan paraların, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programlarına aktarılması için kullanıldığını ifade ediyor.