DOLAR
34,53 -0,26%
EURO
36,43 -0,37%
ALTIN
2.878,32 -1,44%
BITCOIN
3.123.493,34 -0,93%

Kuzey Kore'nin Asker Gönderimi Almanya'da Endişe Yarattı

Almanya Başbakanı Scholz, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'ya gönderilmesini endişe verici buldu ve bu durumun bazı sonuçlarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 20:56
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 20:56

Kuzey Kore'nin Asker Gönderimi Almanya'da Endişe Yarattı

Kuzey Kore Askerlerinin Rusya'ya Gönderilmesi

Almanya'nın Başbakanı Olaf Scholz, Kuzey Kore'den Rusya'ya asker gönderilmesinin ardından bu durumun, Ukrayna savaşında olası görev almaları bakımından endişe verici olduğunu ifade etti.

Scholz'un Açıklamaları

Yeni Delhi'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Scholz, şunları söyledi: "Kuzey Kore askerlerinin Rusya'ya gönderilmesi ve onların Ukrayna savaşında olası görev alma konusu endişe verici. Bu küçümsenmemeli. Bu kötü ve durumun daha da tırmanmasına neden olacak bir durum."

Scholz, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zor bir durumda olduğunu belirterek, "O (Putin) bir süre önce başka bir rolde sert bir şekilde eleştirdiği ülkelerle şimdi ittifak kurdu," değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'ya Desteğin Önemi

Başbakan Scholz, Ukrayna'ya güvenilir bir destek verilmesi gerektiğini ve yanı sıra adil bir barış sağlanması için çaba gösterileceğini vurguladı.

Dünyanın Güneyindeki Ülkelerin Önemi

Bir gazetecinin, Hindistan'ın BRICS üyesi olduğunu hatırlatarak Almanya'nın bu duruma nasıl karşı koyacağına dair sorusuna Scholz, dünyanın güneyindeki ülkelerin artan önemini bir sorun olarak görmekte yanlış olduğunu söyledi. "Bunlar yarının dünyasının ortaklarıdır," dedi.

Çok Kutuplu Dünya ve İlkeler

Scholz, çok kutuplu dünyanın daha iyi bir gelecek sunabileceğini belirtirken, belirli ilkelere uyulması gerektiğinin altını çizdi. Bu ilkelerden biri, sınırların şiddet kullanılarak kaydırılmaması ilkesidir.

Rusya-Ukrayna Savaşı Üzerine Görüşmeler

Almanya Başbakanı, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra jeopolitik konuları da ele aldıklarını belirtti. Scholz, "Hiç kimse bu çatışmaya ve sonuçlarına gözlerini kapatamaz," dedi.

Orta Doğu'daki İhtilaflar

Orta Doğu'daki ihtilaf konusunu değerlendiren Scholz, şiddetin tırmanmasının engellenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iki devletli çözüme götüren bir siyasi sürece ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Stratejik Ortaklık ve Ticaret Anlaşmaları

Scholz, Almanya ve Hindistan arasındaki stratejik ortaklığın 25 yıl önce başlatıldığını hatırlatarak, her iki ülkenin de işbirliğinden faydalandığını ifade etti. AB ile Hindistan arasında serbest ticaret anlaşmasının gerekliliğini vurguladı.