Kış aylarının vazgeçilmez akşam yemeklerinden birisi olan kuru fasülye pişirmeden önce muhakkak bu işlemi yapmanız gerekiyor. Genellikle saatlerce suda bekletilmesi vatandaşın hızlı yemek yapmasının önünde büyük bir problem teşkil ediyor. Tam bu noktada artık kuru fasülye yapmanın zaman kaybı olmayacağı bir yöntem açığa çıktı. Bir defa soğuk suda yıkayınca lokum gibi bir kuru fasülye sizleri bekliyor!
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden birisi olan kuru fasülye, özellikle pirinç pilavı ile birleşerek servis edildiği zaman vazgeçilmez yemeklerden birisi oluyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu baklagili hazırlarken artık saatlerce beklemenize gerek kalmayacak. Bir çok kişinin doğru olarak bildiği lakin günümüzde ise daha pratik yöntem ile sunulan kuru fasülye yapımında bu yöntem ile vakit kaybetmenize gerek kalmayacak. Artık bu saatten sonra kuru fasülye yemeğini suda bekletmenize gerek yok. Sadece bir defa soğuk suyla yıkadığınız zaman pişmeye hazır hale gelecek.
KURU FASÜLYEYİ ISLATMAYI GEREK YOK
Kuru fasülye yapmadan önce ıslatmak, tüketirken sindirim problemlerinin ortadan kaldırılması için sıklıkla tercih edilen yöntemlerden birisi. Sağlık açısından oldukça doğru olduğunu düşünülen bu yöntemle fasulyenin saatlerce suda bekletilmesine sebebiyet veriyor. Islatma yöntemine ek olarak, fasülye pişirme süresini de kısaltacak yöntem sıklıkla tercih edilecek!
Islatma işlemi gerçekten faydalı gibi görünse de fasülye içerisindeki mineral ve vitaminlerin azalmasına sebebiyet verebiliyor. Besin değerinin azalmasına yol açan ıslatma işlemi tüketirken alacak olduğunuz sağlıklı besinleri yok eden cinsten. Bu yüzden artık bu yöntem geride kalacak. Bu tür problemlerle karşı karşıya kalmamak için yapılması gereken oldukça basit bir yöntem sizinle! Fasülye pişmeden önce sadece soğuk suyla yıkayıp sonra üzerine geçecek şekilde su doldurarak, bir taşım kaynatmak yeterli olacak. Ardından ise yemek yapmak için malzemelerinizi dökebilirsiniz. Böylelikle vitamin ve minerallerden kuru fasülyeyi arındırmadan pişirebilirsiniz.