Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Kurban Bayramı'nda yaşlıya, engelliye destek! PTT ödeyecek

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala gerek maaşlar gerekse de sosyal destekler ile alakalı erken ödeme tarihleri merakla araştırılıyor.

Yayın Tarihi: 05.06.2024 08:16
Güncelleme Tarihi: 05.06.2024 08:16

Kurban Bayramı'nda yaşlıya, engelliye destek! PTT ödeyecek

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala gerek maaşlar gerekse de sosyal destekler ile alakalı erken ödeme tarihleri merakla araştırılıyor. Emekli maaşlarının bayram öncesinde hesaplara aktarılacağı tahmin edilirken, her ayın ikinci yarısı itibari ile hesaplara aktarılan sosyal destek ödemeleri ile de alakalı olarak araştırmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yaşlı ve engelliler ile alakalı olarak son dakika gelişmelerin yaşandığı ve bayram öncesinde hesaplara aktarılacağı iddia ediliyor. İhtiyaç sahibi engelli ve yaşı bireyin bayram ihtiyaçlarının karşılanması adına sosyal destek ödemelerinin Haziran ayı taksidi ödemelerinin öne çekildiği belirtilmiş bulunuyor.

BAYRAM’DA SOSYAL DESTEKLER NE KADAR ÖDENECEK

Bayram öncesinde 65 yaş aylığı, engelli maaşı alanlar ile birlikte evde bakım maaşı alan bireyler de ödemelerini hesaplarında görebilecek. Bu kapsamda 65 yaş üzeri olan ve sosyal desteğe ihtiyacı olacak kadar dar gelirli olan ve sosyal güvencesi bulunmayan bireye ödenen 65 yaş maaşı, dar gelirli ve bakıma muhtaç olan bireye ödenen engelli maaşı ve kendine bakamayacak kadar düşkün olan bireyin bakımını üstlenen bireye ödenen evde bakım desteği ödemeleri bayramdan önceki hafta hesaplara aktarılması bekleniyor.

tll

65 YAŞ MAAŞI NE KADAR ÖDENECEK?

Yaşlılık maaşı adı altında ödenen ve yeni yıl zammı sonrasında 3504 TL’ye yükselen 65r yhaş maaşı ödemeleri memur maaş katsayısına göre Temmuz ayında da güncellenecek.

ENGELLİ MAAŞI HAZİRAN ÖDEMELERİ

Engelli maaşı bireyin engel oranına göre 2.797 TL- 4.196 TL olarak ödenmektedir. Temmuz ayında memur maaş katsayısınca zamlanacaktır.

Evde bakım maaşı kurbandan önce yatacak mı 2024

Evde bakım maaşı alan birey de Kurban Bayramı ödemelerini merakla takip ediyor. Ocak ayında mevcut zam ile birlikte 7.608 TL'ye yükseltilen evde bakım maaşı Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara aktarılıp aktarılmayacağı konusu merak ediliyor. Maaş olarak ödenen her destek gibi evde bakım desteği ödemeleri de bayramdan önce hesaplara aktarılacak.

tll

ÖDEMELER NEREDEN YAPILACAK

Yapılan başvurular sonrasında onay alması durumunda ödenen sosyal destek ödemeleri Ziraat Bankası ya da PTT üzerinden yapılmaktadır. Hesap numarası veren birey Ziraat Bankası üzerinden ödemesini alacak iken hesap numarası iletmeyen hak sahibi birey de PTT üzerinden ödemelerini alacak

SOSYAL DESTEKLER NE ZAMAN ÖDENECEK

Bayramdan önce ödeneceği tahmin edilen sosyal desteklerin ödeme günü ile alakalı henüz net bir açıklama yapılmadı. Söz konusu açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kısa sürede yapılacağı tahmin ediliyor.