Kurabiyenin içerisine katılan malzemeler lezzet farkı yaratırken hangi yağın tercih edilmesi gerektiği merak konusu oldu. Kurabiyenin en önemli özelliği ağızda dağılması olurken bunun için kıvamın doğru ayarlanması gerekir. İşte uzmanlar tarafından kurabiye yapımına dair püf noktalar yayınlandı.
KURABİYEDE YAĞ TERCİHİ
Kurabiye tariflerinde genellikle hem sıvı yağı hem de tereyağı yer almaktadır. Marketlerde satılan margarinlerde kullanılabilir. Fakat son dönemlerde margarinlerin sağlık açısından zararlı olduğu ortaya çıkarken uzmanlar tercih edilmemesinin daha doğru olduğunu savunuyor. Kurabiye yağarken sıvı yağ kullanılırsa kurabiyeler yumuşak ve ağızda dağılmayan hale gelir. Fakat tereyağı kullandığınızda hem lezzetli hem de ağızda dağılan kıvam elde edilir.
İsteyenler hem sıvı yağı hem de tereyağı aynı zamanda koyabilir. Hamur işlerine koyulacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.