Kronik Hastalıkların Görülme Oranı Artıyor
Son yapılan araştırmalara göre, İngiltere'deki uzmanlar, 1946-1964 yılları arasında doğan "Bebek Patlaması" kuşağı ve sonrasının, kendilerinden önceki nesillere göre daha fazla sağlık sorunu ile mücadele ettiğini ortaya koydu.
Araştırmanın Detayları
İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, 2004-2018 yılları arasında İngiltere, ABD ve Avrupa'dan 50 yaş üzerindeki 100 binden fazla kişinin sağlık verileri incelendi. Bu incelemelerde, kronik hastalıkların kuşaklar arası artış gösterdiği tespit edildi.
Kronik Hastalıkların Yaygınlığı
Uzmanlar, tıp alanındaki ilerlemelere rağmen, "Bebek Patlaması" kuşağında kanser, diyabet, yüksek kolesterol, obezite, akciğer ve kalp hastalıkları gibi hastalıkların, önceki kuşaklardaki aynı yaştaki bireylere nazaran daha fazla görüldüğünü bildirdi.
Endişeli Söylemler
University College London uzmanlarından Laura Gimeno, "Tıptaki ilerlemelere ve halkın sağlıklı yaşam konusundaki farkındalığına rağmen, 1945 sonrası doğanlar, önceki kuşaklara kıyasla daha fazla kronik hastalığa yakalanma riski taşımaktadır," diyerek bu durumu ifade etti.
Demografik Etkiler
Gimeno, yüksek gelirli Batı ülkelerinde 65 yaş üstü nüfusun yaklaşık %20 olduğunu belirterek, "Ortalama yaşam süresi sabit kalır veya artmaya devam ederse, bu durum genç nesillerin sağlıksız daha fazla yıl geçirmesine neden olabilir," uyarısında bulundu.