DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.983,09 -0,41%

Kriz Yönetiminde Uluslararası İşbirliği Kongresi: Stratejik İletişim Zirvesi

Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı Altun, kriz anlarında bilgi akışının önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 21:58
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 21:58

Kriz Yönetiminde Uluslararası İşbirliği Kongresi: Stratejik İletişim Zirvesi

Kriz Yönetiminde Küresel İşbirliği Öne Çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından New York'ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) önemli bir forum olan Stratcom Public Forum ile başladı. Zirveye katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya çağında bilgi kirliliği konusunda dikkat çekti.

Bilgi Kirliliği ve Doğru Bilgiye Erişim

Altun, kriz anlarında yaşanan bilgi bombardımanının doğru bilgi edinmeyi zorlaştırdığına işaret ederek, "Hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar, iletişimi etkili bir şekilde yürütmek için birlikte çalışmalıdır" dedi.

Kriz Anlarında Koordinasyonun Önemi

Doğal afetler ve salgınların sınırları aştığı bir dünyada, müdahalelerin koordinasyonunun kritik önem taşıdığına vurgu yapan Altun, "Farklı uluslararası aktörlerin işbirliklerinin zorlukları ele alınmalı" şeklinde konuştu.

Yanlış Bilgilerle Mücadele

Sosyal medya aracılığıyla hızlı bilgi akışının yanı sıra, bu bilgilerin doğruluğunu teyit etmenin de zaruri olduğunu belirten Altun, "Yanlış bilgiler orman yangını gibi hızlı bir şekilde yayılabilir" ifadesini kullandı.

Teknoloji ve Yapay Zeka Kullanımı

Dijital araçların ve yapay zeka çözümlerinin krizlere müdahalede dönüşücü potansiyele sahip olduğuna değinen Altun, bu teknolojilerin etik ve şeffaflık kuralarına dikkat edilerek kullanılmasını savundu.

Geleceğe Dönük Stratejiler

Krizlere müdahale stratejisinin uluslararası işbirliği ve etkili iletişimle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Altun, geçmişten alınan derslerin gelecekte bir yol haritasına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.