DOLAR
34,12 0,04%
EURO
38,1 -0,3%
ALTIN
2.907,96 -0,84%
BITCOIN
2.166.006,18 -0,15%

Kremlin Orta Doğu'daki Tansiyondan Kaygılı

Kremlin, Orta Doğu'daki çatışma durumunun tehlikeli olduğu ve çözüm yollarının sınırlı olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 13:42
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 13:42

Kremlin Orta Doğu'daki Tansiyondan Kaygılı

Kremlin'den Orta Doğu Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, son günlerde İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının Orta Doğu'daki mevcut durumu ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade etti. Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu durumun son derece endişe verici olduğunu vurguladı.

Çözüm Olasılığı Düşük

Peskov, Orta Doğu'da barış için bir çözüm bulmanın şu an için oldukça zor olduğunu belirtirken, bu sürecin "tek bir ülkenin tekelinde" olduğuna dikkat çekti. "Barış yolu yalnızca bir ülkenin kontrolünde ve şu ana kadar bu konuda herhangi bir başarıdan söz edemiyoruz. Şu anda herhangi bir olasılığı belirlemek de güç görünüyor," dedi.

Gerilim ve İstikrarsızlık Riski

Peskov, İsrail ile Lübnan arasında girdikleri çatışmanın tırmanmasının potansiyel olarak son derece tehlikeli olduğunu vurguladı. "Bu durumun genişlemesi, bölgenin tamamen istikrarsızlaşmasına neden olabilir. Bu yüzden bu durum bizim için son derece kaygı verici," şeklinde konuştu.

Zelenskiy'nin Değerlendirmesi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin verdiği bir röportajda, çatışmaların sona ermesinin beklenenden daha yakın olduğu yönündeki yorumlarına yanıt veren Peskov, "Her savaş, bir şekilde barış ile sonuçlanır. Hedeflerimize ulaşmanın başka bir alternatifi yok. Bu hedeflere ulaşıldığında özel askeri operasyonun tamamlanması mümkün olacaktır," dedi.