DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

Kremlin: İsrail'in Saldırıları Bölgede Derin Yaralar Açıyor

Rusya, İsrail'in Lübnan ve Suriye'deki saldırılarının bölgede ciddi istikrarsızlık yarattığını belirtti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:23

Kremlin: İsrail'in Saldırıları Bölgede Derin Yaralar Açıyor

Kremlin'den Sert Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İsrail’in Lübnan ve Suriye üzerindeki askeri saldırılarının coğrafi alana yayıldığını, bu durumun bölge için oldukça yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Gerilim Tırmanıyor

Peskov, askeri eylemlerle birlikte bölgedeki gerilimin artmasının ciddi kaygılara yol açtığını söyledi. Lübnan anakarası üzerinde karadan işgal ve Suriye’nin başkenti Şam'a yönelik hava saldırıları hakkında yorumda bulunan Peskov, "Bu tür saldırıları kınıyoruz. Ancak şu an doğrudan bir risk görmüyoruz," dedi.

İsrail’in Saldırıları ve Kayırılan Yaşamlar

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile çatışmalara devam etmekte, 23 Eylül'de Lübnan’ın güney kesimleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemiştir. Lübnan kaynaklarına göre, bu saldırılar sonucunda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplamda 1273 kişi hayatını kaybetmiştir.

Mülteci Krizi Derinleşiyor

Lübnan’da artan saldırılar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalmış, başkent Beyrut’a doğru bir yer değiştirme başlamıştır. Bununla birlikte, on binlerce insanın Suriye'ye sığındığı rapor edilmiştir. Hizbullah da, İsrail’in bombardımanlarına roket ve füzelerle yanıt vermektedir. Ancak bu karşı saldırıların İsrail ordusuna büyük bir zarar vermediği bildirilmektedir.

Bu gelişmeler ışığında, bölgedeki istikrarsızlık ve askeri çatışmaların durumu, derin kaygılar yaratmaya devam ediyor.